1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
Consiliul Concurentei analizeaza ...

Consiliul Concurentei analizeaza intrarea UNILINK in actionariatul SAFETY Broker de Asigurare

Consiliul Concurentei a anuntat ca analizeaza tranzactia prin care UNILINK SA intra in actionariatul companiei SAFETY Broker de Asigurare SA. Tranzactia prin care grupul polonez preia 80% din actiunile brokerului roman a fost facuta publica la inceputul lui decembrie.

In urma acestei tranzactii, SAFETY Broker de Asigurare SA va fi controlata in comun de catre UNILINK SA, SAFETY Credit SRL si Robert NITA.

SAFETY Broker este broker de asigurari, autorizata sa desfasoare activitati de intermediere in asigurari de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

UNILINK este o societate de intermediere in asigurari din Polonia, care ofera o gama completa de servicii de intermediere in asigurari. UNILINK face parte din portofoliul de investitii detinut de Enterprise Investors, o firma de private equity, activa in Europa Centrala si de Est.

SAFETY Credit desfasoara activitati auxiliare serviciilor financiare, cu exceptia asigurarilor si fondurilor de pensii. SAFETY Credit, care este detinuta de catre Viorel VASILE, este actionarul majoritar al SAFETY Broker, cu o participatie de 80% in companie.

Robert NITA este in prezent actionar in cadrul SAFETY Broker, cu o participatie de 15% in companie.

Autoritatea de concurenta va evalua aceasta concentrare economica in scopul stabilirii compatibilitatii sale cu un mediu concurential normal si va emite o decizie in termenele prevazute de lege, a precizat Consiliul Concurentei.

Observatiile sau punctele de vedere pot fi transmise, prin fax la nr. 021.405.45.12, prin email la adresa servicii@consiliulconcurentei.ro sau prin posta la urmatoarea adresa: Consiliul Concurentei, Piata Presei Libere nr.1, Corp D1, Sector 1, Bucuresti, Cod Postal 013701, Oficiul Postal nr.25, in termen de 20 zile de la data prezentului anunt.

In decembrie 2021, SAFETY Broker de Asigurare, cel mai mare distributor de asigurari din Romania si Republica Moldova, a anuntat vanzarea a 80% din actiuni catre Grupul UNILINK, lider al pietei din Polonia. Viorel VASILE va ramane la conducerea brokerului.

Viorel VASILE pastreaza 15% din actiunile SAFETY, iar Robert NITA va ramane cu 5%.

"Vedem un potential urias prin schimbul de know-how si experiente cu UNILINK Group, in special in zonele de IT, modele de distributie, incluzand piata de corporate si business-urile de nisa, precum si cooperarea cu societatile de asigurari care sunt interesate sa acceseze piata din Romania in baza Pasaportului European de distributie in asigurari", a declarat atunci Viorel VASILE, actionarul fondator si CEO-ul SAFETY Broker.

"Dupa 16 ani de la infintarea companiei si 8 ani consecutivi de lider in piata de brokeraj, am pus in balanta listarea la Bursa din Bucuresti sau vanzarea unor parti de actiuni catre un investitor strategic, avand ca scop dezvoltarea companiei. Am considerat ca selectarea unui partener strategic cum este UNILINK, aduce plusvaloare serviciilor oferite de SAFETY Broker prin experienta internationala. Ne dorim sa contribuim la consolidarea pietei de brokeraj din Romania, inclusiv prin achizitii de Brokeri care au o structura de retail dezvoltata la nivel national", a mai mentionat Viorel VASILE.

SAFETY Broker este cel mai mare Broker de asigurare de pe piata locala, cu o cota de piata de 7,97% dupa primele 9 luni din 2021 si prime intermediate de circa 527,91 milioane de lei, potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications.

PROMO