1asig.ro
1asig.ro
Conferinta

Conferinta "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2021", in direct pe canalul de YouTube XPRIMM

5 min. / 1.540 cuvinte
Luni, 25 ianuarie a.c., incepand cu ora 9:30, Conferinta "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2021" va avea loc intr-un format hibrid si va fi transmisa in direct pe canalul de YouTube XPRIMM.

"XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2021" este prima conferinta din acest an dedicata pietei locale de asigurari si va dezbatute cele mai fierbinti subiecte din domeniu, precum provocarile legislative, oportunitatile si riscurile din piata, decontarea directa s.a.

Dezbaterea beneficiaza de participarea domnului Cristian ROSU, Vicepresedinte Sectorul Asigurari - Reasigurari, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

De asemenea, conferinta reuneste reprezentanti ai asociatiilor din domeniu, precum si lideri din companiile de asigurari si de la brokerii de asigurari.

Printre temele ce vor fi dezbatute in cadrul evenimentului se numara:
  • Cum va evolua piata de asigurari in 2021? Care vor fi clasele de asigurari vedeta?
  • Care sunt principalele oportunitati, amenintari si riscuri in 2021 pentru piata asigurarilor?
  • Provocari legislative pentru 2021
  • Solutii pentru dezvoltarea asigurarilor de locuinte
  • Decontarea directa
NU uitati sa va abonati la canalul de YouTube al XPRIMM (click si pe clopotel pentru notificari)!

Piata asigurarilor din Romania a ajuns, in primele 9 luni din 2020, la un volum al primelor brute subscrise de peste 8,5 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 4,8% fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior, se arata in raportul publicat luni de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

La 30 septembrie 2020 activau pe piata asigurarilor 28 de societati de asigurare, autorizate si reglementate de ASF, dintre care 15 au practicat numai activitate de asigurari generale, 7 au practicat numai activitate de asigurari de viata si 6 au practicat activitate compozita.

In acelasi timp, piata de brokeraj a avansat cu 9,2%, la peste 5,77 miliarde de lei. Brokerii au intermediat 67,76% din intreaga valoare a subcrierilor din piata asigurarilor. Aceasta crestere este datorata atat majorarii volumului de prime distribuite pe asigurari generale (+8,96%), cat si pe segmentul asigurarilor de viata (+16,10%).

La sfarsitul lunii septembrie 2020, figurau inregistrati in evidentele Autoritatii de Supraveghere Financiara un numar de 295 de brokeri de asigurare si/sau reasigurare autorizati, din care: 284 societati active, 10 societati cu activitatea suspendata, 1 societate cu activitatea interzisa temporar.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Cum schimba pandemia VIITORUL asigurarilor
Brokerii s-au adaptat la noua realitate si au ramas aproape de clienti

2.159 accesari