1asig.ro
1asig.ro
Condamnata pentru emiterea de ...

Condamnata pentru emiterea de asigurari RCA si de locuinte in fals

5 min. / 1.540 cuvinte
O tanara din Suceava a fost judecata pentru ca, in calitate de agent de asigurari, a pacalit zeci de suceveni carora le-a intocmit polite de asigurare RCA si de locuinte false.

PROMO


Anca Buhnila a fost condamnata pentru 60 de fapte de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma continuata, insa magistratii au dat dovada totusi de clementa. Inculpata a fost condamnata de Judecatoria Suceava la o pedeapsa de 2 ani de inchisoare, care insa a fost suspendata pe durata unui termen de incercare de 4 ani de zile. Inculpata are impuse mai multe obligatii si restrictii de la care nu are voie sa se abata, in caz contrar pedeapsa cu suspendare urmand a fi transformata in una cu executare, noteaza Monitorul de Suceava.

Aceasta sentinta a fost pastrata si de Curtea de Apel Suceava, care a dat solutia definitiva in sedinta de vineri, 25 septembrie.

Va reamintim ca, pentru a nu fi victima unei polite false, puteti verifica valabilitatea asigurarii obligatorii de raspundere civila auto - RCA introducand numarul de inmatriculare sau seria de sasiu a autoturismului pe site-ul www.aida.info.ro (AIDA - Administrare Istoric Date Asigurari Auto, dezvoltata si administrata de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR).

Valoarea totala a primelor de asigurare subscrise pentru asigurarile RCA, in primul trimestru al anului 2020, a atins valoarea de aproximativ 1,01 miliarde lei, in crestere cu circa 4%. Primii trei jucatori detin 81% din piata. Afla cat a subscris fiecare companie, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications!

Si polita obligatatorie a locuintei poate fi verificata pe pagina PAID Romania!

La nivel national, 1.757.189 de locuinte erau asigurate printr-o polita PAD (asigurarea obligatorie a locuintei), la finalul lunii august 2020, in crestere atat fata de luna precedenta, cat si fata de aceeasi luna a anului trecut, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor

1.594 accesari