1asig.ro
1asig.ro
Companiile de asigurari au platit, ...

Companiile de asigurari au platit, in pandemie, peste 9 milioane euro daune COVID-19

5 min. / 1.540 cuvinte

De la inceputul pandemiei, in perioada martie 2020 - august 2021, companiile de asigurari* au platit ca urmare a efectelor imbolnavirii cu SARS-Cov 2, inclusiv a deceselor cauzate de acest virus, indemnizatii de 9,37 milioane euro in baza politelor de viata si de sanatate, a transmis UNSAR. Astfel, peste 10.000 de familii au beneficiat in perioada pandemiei de protectia financiara oferita de o polita de asigurare facultativa.

"Pandemia este, probabil, una dintre cele mai mari provocari ale lumii contemporane careia trebuie sa ii facem fata. Chiar daca, din pacate, multe familii sunt in continuare vulnerabile din punct de vedere financiar, deficitul de protectie existent poate fi diminuat cu ajutorul politelor de asigurare", a declarat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

In acest context, asigurarile de viata si asigurarile voluntare de sanatate sunt solutii accesibile pentru reducerea vulnerabilitatii familiilor si a dezechilibrelor sociale, acestea completand protectia oferita de sistemul public.

"Marea majoritate a companiilor de asigurari si-a adaptat activitatea in context pandemic, pentru a largi si adapta sfera de acoperiri si la riscurile generate de COVID-19", a subliniat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR, chiar daca exista un principiu la nivel international, inclusiv in zona de reasigurari, prin care riscurile generate de o pandemie reprezentau excluderi din politele de asigurari. 

Mai mult, desi de regula unii asiguratori excludeau din polite riscurile cauzate de epidemii si pandemii, acum, pentru a veni in sprijinul clientilor a caror stare de sanatate ar putea fi afectata de COVID-19, au decis sa evalueze fiecare solicitare in parte sau sa adapteze produsele pentru a face posibila plata de indemnizatii pentru riscurile cauzate de COVID-19.

In primul semestru al acestui an, volumul primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari de viata a crescut cu 24% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, in timp ce asigurarile de sanatate s-au dezvoltat cu 8%, arata datele ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Aceste evolutii reflecta faptul ca asigurarile de viata si asigurarile voluntare de sanatate raspund nevoilor romanilor, dar si ca ele au devenit un instrument de protectie din ce in ce mai des folosit.

*Date colectate de la companii de asigurare Membre UNSAR si non-Membre UNSAR

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Asigurarile de viata, un sprijin pentru romani pe timpul pandemiei COVID
Piata asigurarilor de sanatate a avansat cu 8% in S1 2021. TOP 5 jucatori!
TOP: Ce subscrieri au avut asiguratorii life si non-life in S1 2021
Piata asigurarilor: Crestere de 13,6% in primul semestru din 2021. Clasamentul jucatorilor!

1.485 accesari