1asig.ro
1asig.ro

Compania insurtech Blink a lansat o asigurare parametrica pentru riscul de intrerupere a afacerii ca urmare a dezastrelor naturale

5 min. / 1.540 cuvinte
Blink, o companie insurtech din Irlanda, a lansat o solutie de asigurare parametrica pentru organizatiile mici si mijlocii care sunt afectate de intreruperea afacerii, ca urmare a unui uragan sau a altor dezastre naturale.

PROMO

Asigurarea, denumita "Blink Interruption", isi propune sa vina imediat in sprijinul companiilor afectate si, de asemenea, sa reduca timpul mediu de procesare a cererilor de despagubire pentru riscul de intrerupere a afacerii cu pana la 95%, noteaza Insurance Journal.

Blink ofera validare financiara automata si solutii imediate de plata, pentru a le permite companiilor sa isi revina la numai cateva zile de la data evenimentului. Potrivit sursei citate, asigurarea "Blink Interruption" este oferita, in momentul de fata, in SUA, insa compania vizeaza extinderea la nivel global. Produsul a fost dezvoltat in Lloyd's Lab, un program de 10 saptamani care vizeaza accelerarea inovatiilor si e operat de catre Lloyd's.

"In urma unui dezastru, 90% dintre companiile mici esueaza in decurs de un an, cu exceptia cazului in care isi pot relua operatiunile in termen de 5 zile. "Blink Interruption" activeaza in timp real cererile de despagubire si ofera solutii imediate de plata, ceea ce face posibila atat recuperarea companiilor, cat si redeschiderea acestora. Produsul este atragator prin simplitatea sa. In mod critic, le permite partenerilor nostri de asigurare sa ofere acoperire printr-o platforma simplificata de validare a daunelor, care incepe sa masoare imediat impactul unui dezastru asupra unei afaceri, automatizeaza platile si le demonstreaza clientilor ca asiguratorii sunt alaturi de ei cand au mai mare nevoie", spune Paul PRENDERGAST - CEO, Blink.

Cum functioneaza "Blink Interruption":
  • Monitorizeaza continuu sistemele meteorologice nationale, urmarind formarea uraganelor
  • Confirma proactiv ca asiguratul a fost afectat de uragan
  • Masoara impactul financiar, analizeaza impactul de business si confirma nivelul de acoperire prin asigurare, emitand plata catre asigurat
  • Valideaza impactul asupra afacerii cu ajutorul open banking si al software-urilor de contabilitate
  • Procesul de validare se repeta zilnic, impactul comercial fiind analizat continuu
  • Prima despagubire este achitata dupa o saptamana, nivelul platilor efectuate si, eventual, durata pe care se intind acestea fiind personalizabile in functie de cerintele partenerilor.
"Blink a construit, in 10 saptamani, un concept inovativ, care ofera o solutie noua la o provocare reala cu care se confrunta industria. Simplitatea si transparenta produsului, precum si serviciile in timp real permit asiguratorilor sa vina in sprijinul clientilor in momentul in care acestia au nevoie. Aceasta solutie le ofera asiguratorilor un potential semnificativ pentru a imbunatati calitatea serviciilor - un element esential", a declarat George BEATTIE - Mentor, Lloyd's Lab & Head of Incubation Underwriting, Beazley.

Compania Blink a fost infiintata in 2016, de Paul PRENDERGAST - CEO, Blink -, si Peter BERMINGHAM - Chief Technology Officer, Blink -, si, initial, a oferit asigurari parametrice de calatorie, care sa acopere riscul de anulare a unui zbor in functie de un declansator parametric. La nivel global, Blink a incheiat mai multe parteneriate cu companii de asigurari si servicii financiare, pentru a oferi asigurari parametrice in Asia, Europa si America de Nord.

1.247 accesari