1asig.ro

Compania de Transport Public Sibiu, aloca 1,67 mil. lei pentru asigurari RCA, CASCO, bunuri si persoane

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania de Transport Public Sibiu (TURSIB) organizeaza o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de asigurari RCA, CASCO, bunuri si persoane, conform unui anunt de publicare in SICAP. Valoarea contractului este 1,67 milioane lei si este impartit in trei loturi.

PROMO


In Primul lot se vor asigura 67 de autobuze CASCO (avarii, fara riscul de furt), pe o perioada de 12 luni. Potrivit caietului de sarcini, se vor acorda despagubiri pentru pagubele produse prin avarierea sau distrugerea autovehiculelor asigurate provocate de ciocniri, lovituri, incendiu, explozii, pagube produse pe timp de razboi, grave tulburari civile, sau calamitati naturale.

Conform documentului, tot in cadrul lotului I este cuprinsa si asigurarea CASCO pentru parcul auxiliar care contine 11 autovehicule ce urmeaza a fi asigurate pentru cazuri de avarii si furt, pe o perioada de un an. Se vor acorda despagubiri pentru pagubele produse prin avarierea sau distrugerea autovehiculelor asigurate, provocate de ciocniri, loviri sau izbiri, furt, incendiu, sustragerea aparatelor radio, calamitati naturale, vandalism.

In cadrul lotului II se vor incheia polite de asigurare RCA pentru 110 autobuze si 15 autovehicule apartinand parcului auxiliar. Conform caietul de sarcini, plata primelor de asigurare se va face in rate lunare, in raport cu perioada asigurata.

Lotul III include asigurarea de incendiu si alte calamitati ale cladirilor si a altor constructii dar si a continutului. TURSIB vrea sa asigure cladirea administrativa plus zone de depozitare ligistica si ateliere, inclusiv platforme si drumuri de acces, imprejurimi si porti, pentru riscurile de incendii, explozii, grindina, cutremur, vandalism. "Asiguratul va comunica asiguratorului, ori de cate ori este cazul, in scris, orice modificare intervenita in ceea ce priveste bunurile asigurate (noi achizitii, modificarea valorii unor bunuri, etc.), urmand ca plata primei de asigurare sa se faca in 12 rate lunare egale", se arata in caietul de sarcini.

De asemenea, SC.TURSIB SA vrea sa asigure facultativ calatorii pe timpul transportului organizat de societatea de transport cu mijloacele de transport in comun, inclusiv soferul acestuia. Nu sunt cuprinse in asigurare bunuri precum banii, hartiile de valoare, documentele, registrele sau titlurile, acte, obiectele de valoare artistica, stiintifica sau istorica, pietre scumpe, obiecte de platina, aur sau argint,etc.

Conform anuntului de participare la licitatie, sumele asigurate la care se face asigurarea pentru un calator si avarierea, distrugerea sau pierderea bagajelor sunt in cuantum de 30.000 lei pentru deces si invaliditate ca urmare a accidentelor, 300 lei/zi pentru spitalizare si convalescenta ca urmare a spitalizarii, 300 lei pentru avarierea, distrugerea sau pierderea bagajelor, precum si a bunurilor aflate asupra calatorilor.

Asigurarea de raspundere manageriala este fara fransiza, urmand ca prima de asigurare sa fie achitate in 12 rate lunare egale. Suma asigurata este 800.000 de lei pentru director general, director economic si director tehnic, iar perioada asigurarii este 1 an, incepand cu 01 ianuarie 2020.
632 accesari