1asig.ro
1asig.ro

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti cauta asigurator CASCO si RCA, cu un buget de pana la 5,8 mil. lei

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) organizeaza, in luna septembrie a.c., o licitatie publica in vederea achizitionarii unui pachet de servicii de asigurare RCA (cu Decontare Directa) si CASCO (fara fransiza) pentru parcul auto.

PROMO


Valoare contractului este intre 1,71 milioane lei si 5,79 milioane lei, pe o durata de 3 ani (36 luni), incepand de la data semnarii acestuia de catre ambele parti.

Potrivit caietului de sarcini, pentru asigurarea CASCO, suma asigurata este stabilita pe baza valorii contabile a bunului asigurat la data cuprinderii in asigurare, aceasta fiind acoperita integral in cazul declararii daunei totale.

  • Suma asigurata minima anuala estimate 14.974.101 lei.
  • Suma asigurata maxima anuala estimata 74.506.657 lei.
  • Suma asigurata minima estimate pentru intreaga durata a acordului cadru 44.922.303 lei.
  • Suma asigurata maxima estimate pentru intreaga durata a acordului cadru 233.519.971 lei.
De asemenea, pentru asigurarea RCA:

  • Minim 227 polite - maximum 375 polite pentru o perioada de un an.
  • Minim 681 polite - maximum 1.125 polite pentru intreaga durata a acordului cadru.
Necesarul de asigurat pentru acordul-cadru a fost estimat pe de o parte, pe baza parcului de autovehicule existent la momentul realizarii documentatiei, respectiv numar minim de polite RCA si suma minima de asigurat, si pe de alta parte, pe baza Proiectului de buget care prevede ca in perioada de derulare a acordului-cadru vor fi achizitionate o serie de autovehicule rezultand astfel numarul maxim de polite RCA si suma maxima de asigurat, se explica in caietul de sarcini.

Contractul de asigurare RCA va acoperi cel putin riscurile prevazute de legislatia in vigoare.

Pentru autovehiculele inmatriculate, asigurarea RCA va fi valabila pe teritoriul Romaniei si teritoriile din afara acesteia, conform conventiei Carte Verde. Pentru vehiculele inregistrare, asigurarea RCA va fi valabila doar pe teritoriul tarii noastre.

De asemenea, pentru autovehiculele inregistrare, asigurarea RCA va contine clauza privind Decontarea Directa.

In cazul asigurarii CASCO, aceasta va fi de tip "toate riscurile" si va acoperi cel putin: avarii, furt si talharie, vandalism, incendii si explozii si fenomene naturale, se precizeaza in caietul de sarcini.

Polita CASCO se va incheia fara fransiza sau sublimite de despagubire, prejudiciul urmand sa fie platit integral pana la concurenta sumei asigurate. De altfel, asigurarea CASCO va contine clauza de "Regres" RCA, care nu se va lua in considerare la calcularea ratei daunalitatii.

Perioada de avizare in caz de dauna este de cel putin 48 de ore, la care se adauga, atunci cand este cazul, zile nelucratoare sau sarbatori legale, potrivit documentului.

Termenul limita pentru ofertelor sau a cererilor de participare este 16 septembrie 2019, ora 15:00. Criteriul de atribuire a castigatorului licitatiei este pretul cel mai scazut.

591 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO