1asig.ro
1asig.ro

Clientii OMNIASIG pot deschide dosarele de dauna RCA si Casco complet digital, fara nicio hartie tiparita

5 min. / 1.540 cuvinte
OMNIASIG Vienna Insurance Group a anuntat ca ofera posibilitatea de solutionare 100% digitala a unui dosar de dauna pentru politele Casco si RCA, in linie cu obiectivul sau strategic de digitalizare. Aceasta facilitate presupune posibilitatea intocmirii de catre asigurat a unui dosar de dauna fara nicio hartie tiparita, la orice ora din timpul programului de lucru al call-center-ului OMNIASIG, din orice loc doreste asiguratul.

PROMO


Acest nou serviciu presupune digitalizarea completa a procesului de intocmire si instrumentare a dosarului de dauna, care poate fi realizat acum si de la distanta, fara ca asiguratul sa fie nevoit sa se deplaseze la punctele de constatare OMNIASIG. Aceasta facilitate ofera si posibilitatea de a efectua video-constatarea unei daune la distanta, doar prin intermediul unui telefon de tip smartphone.

Pentru un dosar de dauna 100% digital, fara hartii tiparite si fara birocratie, clientul trebuie sa parcurga cativa pasi simpli:
  1. Asiguratul completeaza declaratia de dauna pe website-ul OMNIASIG, in sectiunea Formular de dauna Casco / RCA sau suna la Call Center-ul OMNIASIG 021.9669;
  2. Asiguratul va primi apoi un link prin SMS, pe care trebuie sa il acceseze, completeaza acolo campurile solicitate, incarca documentele necesare dosarului si le semneaza electronic, direct din telefon;
  3. Asiguratul poate realiza apoi video-constatarea daunei de la distanta, prin intermediul unui telefon de tip smartphone, cu ajutorul unui expert OMNIASIG care il va indruma in cadrul convorbirii asupra imaginilor pe care trebuie sa le inregistreze si sa le fotografieze cu zonele afectate ale autovehiculului;
  4. La finalizarea procesului de constatare, asiguratul primeste procesul verbal de constatare in vederea semnarii electronice, direct pe ecranul telefonului;
Daca asiguratul opteaza pentru varianta de plata in evaluarea asiguratorului, primeste si cererea de despagubire in vederea completarii si semnarii electronice, direct din telefon. Despagubirea va fi platita in maximum 3 zile de la data depunerii ultimului document necesar instrumentarii dosarului de dauna.

Totodata, asiguratii Casco beneficiaza de posibilitatea de a-si repara masina intr-o retea de service-uri partenere OMNIASIG extinsa la nivel national, ce include aproape 700 de unitati reparatoare, astfel incat clientul nu este implicat din punct de vedere financiar in procesul de despagubire.

OMNIASIG Vienna Insurance Group este o societate administrata in sistem dualist, a carei conducere este asigurata de Directorat, sub supravegherea si coordonarea Consiliului de Supraveghere. Compania are un portofoliu de peste 100 produse si o retea teritoriala extinsa.

OMNIASIG Vienna Insurance Group a inregistrat prime brute subscrise in valoare totala de peste 630 milioane lei in primul semestru din 2019, mai mari cu 14% comparativ cu perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, valoarea totala a despagubirilor platite de companie a fost de peste 413 milioane de lei.

1.447 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO