1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Circa doua treimi dintre romanii care pleaca in vacanta in strainatate isi pun in bagaj si o asigurare travel

Anual, aproximativ 64% dintre romanii care isi petrec vacantele in afara tarii aleg sa-si incheie si o asigurare de calatorie pentru sentimentul de siguranta pe care o astfel de polita il ofera. De cealalta parte, cei 36% care pleaca fara asigurare considera ca nu li se poate intampla ceva neprevazut chiar in acea perioada, conform Barometrului de calatorii EUROLIFE.

Astfel, potrivit datelor statistice centralizate de EUROLIFE, peste 60% dintre romanii care opteaza pentru polita de protectie calatoresc in tari din Europa, cu predilectie in Italia, Grecia, Germania, Austria, Bulgaria sau Spania. De asemenea, in topul optiunilor se afla si Turcia, Marea Britanie si Israel. Tarile exotice precum Emiratele Arabe Unite, Filipine, Jamaica, Maroc, Thailanda, Australia, Egipt sunt preferate de 11% dintre romani.

Durata medie a calatoriilor in strainatate facute de romani in primele 6 luni ale anului in curs a fost de 6 zile. Din totalul acestora, 56% au avut scop turistic, 27% au fost city break-uri, 10% au fost realizate in interes de afaceri, in timp ce 7% dintre romani au participat la evenimente sportive, concerte, teambuilding-uri si tabere.

In ceea ce priveste optiunea de transport preferata, romanii calatoresc in afara tarii cel mai mult cu avionul (76%), urmand ca modalitati de deplasare, la distanta semnificativa, masina proprie (26%) si autocarul (4%). Doar 2% dintre acestia opteaza pentru varianta de a inchiria o masina odata ajunsi la destinatie.

Suma medie alocata de un client pentru asigurarea de calatorie este de 36 de lei / persoana.

Majoritatea celor care au achizitionat asigurarea in prima parte a anului (64%) a optat pentru o suma asigurata de 50.000 de euro.

Evenimentele neprevazute au avut o incidenta de 25%, daunele platite in aceasta perioada de catre EUROLIFE acoperind cheltuielile medicale (50%), pierderea bagajelor si anularea zborurilor (39%) si anularea calatoriei (11%).

Asigurarea de calatorie EUROLIFE este primul produs end-to-end din portofoliul companiei lansat la sfarsitul anului 2018. Acesta este disponibil in 3 variante de pachet - Relaxat, Echilibrat si Zen, printre principalele beneficii numarandu-se posibilitatea de a incheia polita chiar si de pe scara avionului, cu activare imediata, dupa confirmarea platii; acordarea de beneficii complete, extra pachetul standard de servicii medicale de urgenta, printre care asistenta rutiera, pierderea bagajelor, anularea calatoriei, reducerea fransizei la masina inchiriata.

EUROLIFE ERB Asigurari Romania, companie cu o experienta de peste 11 ani pe piata locala, acopera un portofoliu complex de riscuri: asigurari de viata, asigurari de invaliditate, asigurari de somaj, asigurari de imobil, asigurari de accidente, asigurari de sanatate, asigurari de raspundere civila, unit-linked, asigurari de calatorie. EUROLIFE ERB Romania include companiile EUROLIFE ERB Asigurari de Viata si EUROLIFE Asigurari Generale, fiind o subsidiara a EUROLIFE ERB Insurance Group - parte din FAIRFAX Financial Holdings Limited, un holding canadian care, prin subsidiarele sale, este implicat in asigurari de proprietate si de accident, reasigurari si gestionarea investitiilor. In prezent, aproximativ 120.000 de clienti detin polite de asigurare emise de EUROLIFE ERB Asigurari Romania.