1asig.ro
1asig.ro
Cea mai mare despagubire platita ...

Cea mai mare despagubire platita pe o polita de asigurare de viata: peste 1,18 milioane lei

5 min. / 1.540 cuvinte

Cea mai mare indemnizatie platita in baza unei polite de asigurare de viata in 2020 a fost de peste 1,18 milioane lei - pentru un deces. Pe fiecare tip de acoperire in parte, topul celor mai mari plati efectuate este completat de o despagubire de 839.000 lei, acordata pentru o imbolnavire grava, si una in valoare de 150.000 lei, platita pentru o invaliditate permanenta*, confom datelor UNSAR.

Rolul asigurarilor de viata este acela de a oferi, in primul rand, protectie in fata unor evenimente precum accidentele, imbolnavirile sau decesul, atenuand consecintele financiare si completand astfel mecanismele de sprijin existente in sistemul public.

"Asigurarile sunt o plasa de siguranta in fata riscurilor zilnice. Avand in vedere rolul lor esential, ne bazam pe sprijinul partenerilor institutionali pentru ca acest sector sa continue sa se dezvolte in beneficiul populatiei. Astfel, acordarea de deductibilitati fiscale pentru produsele de asigurari de viata cu componenta exclusiva de protectie are ca efect direct reducerea deficitului de protectie a populatiei", a declarat Adrian MARIN, Presedintele UNSAR.

In primul semestru din 2021, volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata a inregistrat cele mai mari valori din perioada 2017 si pana in prezent, in crestere semnificativa cu peste 24% comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, depasind nivelul de 1,34 miliarde lei. Astfel, tendintele remarcate la nivelul anului trecut continua, arata datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

"Prin functia lor principala, cea de protectie, asigurarile de viata pot contribui la reducerea vulnerabilitatii familiilor si a dezechilibrelor sociale. Interesul in crestere al romanilor pentru aceste produse ne arata ca acestia isi doresc sa fie mai bine protejati in calea riscurilor la care sunt expusi", a declarat Alexandru CIUNCAN, Director General UNSAR.

Infiintata in 1994, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania reprezinta 19 de companii de profil. Acestea detin o pondere de aproximativ 80% din piata locala de asigurari. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apararea si reprezentarea intereselor asiguratorilor si reasiguratorilor din Romania, participarea la imbunatatirea cadrului legislativ in domeniul asigurarilor, promovarea activitatii de asigurari in Romania si promovarea dezvoltarii cat mai durabile a industriei de profil pe plan intern si international. Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federatiei Asiguratorilor si Reasiguratorilor Europeni - Insurance Europe.

* Date prezentate sunt colectate de la companii de asigurare Membre UNSAR si non-Membre UNSAR.

2.462 accesari