1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Ce solutie de avarie are ASF in cazul ASTRA Asigurari?

La ASTRA Asigurari a inceput etapa de majorare a capitalului, in valoare de 425 milioane lei. Nu este o majorare usoara si aceasta poate sa cuprinda cumpararea partiala sau totala a societatii, a declarat Misu NEGRITOIU, Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara, prezent in cadrul celei de-a X-a editii a Conferintei Nationale a Brokerilor de Asigurari si Pensii, eveniment organizat de UNSICAR.

"Este deschisa banca de date si, din cate stiu, 3-5 investitori viziteaza banca, ceea ce arata interes pentru societate. Sa vedem ce se va concretiza. Pe noi ne intereseaza sa salvam business-ul, compania, intr-o forma sau alta. La sfarsitul lunii mai - iunie o sa avem rezultatele", a mai spus seful ASF.

Acesta a precizat ca exista o solutie in cazul in care nu va exista interes din partea vreunui investitor. "Avem si solutii de avarie daca aceasta operatiune nu se concretizeaza, avem o rezolutie in curs, un proiect de lege. Solutia de back-up este intrarea in functiune a Fondului de Garantare a Asiguratilor daca majorarea de capital nu are loc. Este o solutie pe care am putea sa o adoptam", a spus NEGRITOIU.

"Suntem pregatiti cu cateva variante de scenarii pentru ca problema ASTRA sa fie rezolvata", a adaugat acesta.

Misu NEGRITOIU a mai spus ca ASTRA este o companie mare, cu o cota de piata importanta, fiind de interes situatia celor cateva milioane de polite detinute de consumatori.

Administratorul Special al Societatii Asigurare Reasigurare ASTRA SA, KPMG Advisory SRL, a emis pe 18 martie 2015 o noua decizie de majorare a capitalului social al asiguratorului pentru suma de aproximativ 425 milioane lei.

Conform deciziei, operatiunea de majorare a capitalului social se va desfasura in trei etape, actiunile nou emise urmand sa fie oferite atat actionarilor existenti, cat si unor investitori calificati, urmand ca actiunile nesubscrise in cadrul primelor doua etape sa fie oferite publicului. De asemenea, decizia prevede si posibilitatea tranzactionarii drepturilor de preferinta ale actionarilor existenti intr-o etapa premergatoare inceperii perioadei de subscriere. 

ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara prin administrare speciala a societatii ASTRA SA in februarie 2014, numind firma de consultanta KPMG Advisory SRL in calitate de administrator special.