1asig.ro

Cati romani isi vor petrece vacanta de vara in tara?

5 min. / 1.540 cuvinte
Aproape jumatate dintre romani (43%) intentioneaza sa-si petreaca vacanta de anul acesta in Romania, iar printre optiunile acestora figureaza statiunile de pe Litoralul romanesc, potrivit datelor unui studiu de piata.

PROMO


Studiul "Topul statiunilor de pe litoralul romanesc", realizat de catre platforma Olx, arata care sunt cele mai atractive statiuni de pe Litoral, in functie de criterii, precum: optiunile de cazare si de mancare, calitatea plajelor, raportul calitate-pret, activitatile de zi, viata de noapte si nu numai.

Conform analizei, in acest an, 43% dintre romani isi vor petrece concediul in Romania, iar 11% aleg Grecia si 6% Bulgaria. Un roman din zece (10%) a declarat ca nu va merge nicaieri in concediu.

In topul statiunilor pentru familii pe prima pozitie se afla Mamaia - cu 21% din totalul alegerilor, urmata de Eforie Nord (18%), Costinesti (7%), Neptun (6%) si Mamaia Nord (5%).

Totodata, cuplurile prefera Mamaia pentru petrecerea concediului din aceasta vara, cu 29% dintre sufragii. Ierarhia continua cu: Costinesti - cu 12% din total, Vama Veche (11%), Eforie Nord (9%) si Neptun (5%).

In categoria "Statiuni pentru tineri", primul loc este ocupat de Costinesti, care a adunat 29% dintre sufragii, urmata de Vama Veche (27%), Mamaia (19%), Mamaia Nord (4%) si Eforie Nord (3%).

In topul statiunilor care au viata de noapte conduce detasat Mamaia (43% din total), la fel si in clasamentul locurilor cu activitati de zi (33%).


Studiul Olx releva, in acelasi timp, ca Eforie Nord si Corbu sunt cele mai linistite statiuni de la malul marii, acestea fiind urmate de Neptun, 2 Mai si Gura Portitei.

De asemenea, Mamaia este lidera in topul statiunilor cu cele mai bune cazari, cu cea mai buna mancare (cate 28% din total), cele mai bune plaje (36%), precum si la categoria "Cele mai luxoase statiuni" - cu 61% dintre preferinte. In schimb, Eforie Nord conduce in topul statiunilor cu cel mai bun raport calitate-pret, ales de catre 17% dintre respondenti.

Studiul a fost realizat in perioada mai - iunie 2019, prin chestionar online aplicat vizitatorilor Olx.ro, pe un esantion de 3.101 de respondenti din toate regiunile tarii.
496 accesari