1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Catalin PREDOIU: Nu vad cum am putea gandi o crestere a economiei si o dinamizare a vietii economice fara o dezvoltare sustinuta a pietei de capital

"Domeniul valorilor mobiliare este esential pentru economia nationala. Nu vad cum am putea gandi o crestere a economiei si o dinamizare a vietii economice fara o dezvoltare sustinuta a pietei de capital", a declarat Catalin PREDOIU.

"Sunt si lucruri pozitive care s-au intamplat in ultimii ani. S-a ajuns la o valoare a companiilor listate la bursa de aproape 20 miliarde euro. De asemenea, a fost depasita piata de la Budapesta, care este folosita ca referinta", a mai specificat Catalin PREDOIU.

In ceea ce priveste posibilitatile lasate companiior de a se lista pe o piata reglementata, "acele conditii tehnice lasate de legiuitor nu sunt optimale", a mai spus Catalin PREDOIU. "O alta problema nerezolvata de ani de zile este aceea a SIF-urilor. Conditia de cvorum si pragul de retinere de 5% reprezinta problemele pe care nu a avut nimeni curajul sa le rezolve transparent. Sif-urile trebuie sa fie descatusate de aceste doua bariere care le impiedica sa functioneaze ca niste companii cu adevarat publice in sensul listarii".