1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Cat castiga un salariat in asigurari? In 2017, castigul mediul lunar in asigurari a fost printre cele mai mari din economia nationala

Angajatii structurilor financiare si ai firmelor de asigurari au avut cel mai mare salariu mediu lunar intre activitatile economice la nivel national in 2017, arata cele mai recente date publicate de catre Biroul National de Statistica.

Acestia i-au intrecut pe angajatii din domeniul IT-ului, ajungand la un salariu mediu lunar de peste 13 mii lei, un salariu de doua ori mai mare fata de media pe economie. Salariul pe aceasta ramura economica (activitati financiare si de asigurari) s-a majorat cu 6,5% fata de anul precedent. Pe locul trei s-au clasat salariatii din sectorul energetic, remunerati cu putin peste 11 mii de lei lunar.

Castigul salarial mediu lunar brut din economia nationala in anul 2017 a constituit circa 5700 lei, crescand fata de anul 2016 in valoare nominala cu 12,1%, iar in termeni reali (ajustat la indicele preturilor de consum) - cu 5,2%. potrivit BNS.

In trimestrul al patrulea din anul precedent, castigul salarial mediu lunar a fost de 6113 lei, inregistrand o crestere de 12,4% fata de trimestrul similar din 2016. In sectorul bugetar, castigul salarial mediu lunar a constituit 5165 lei, iar in sectorul economic (real) - 6491 lei

Pe piata de asigurari din Moldova sunt active 15 companii de asigurari. In primele 9 luni din 2017, asiguratorii din Moldova au inregistrat un total de subscrieri de 1,06 miliarde de lei, ceea ce reprezinta o crestere de 5,26% comparativ cu perioada similara din 2016, arata datele oficiale publicate de autoritatea de supraveghere (CNPF).

Mai multe detalii despre piata asigurarilor din Moldova pot fi vizualizate pe portalul specializat www.xprimm.md.