1asig.ro
1asig.ro
Cat au vandut online asiguratorii ...

Cat au vandut online asiguratorii si brokerii de pe piata locala?

5 min. / 1.540 cuvinte
Companiile de asigurarii si brokerii prezenti pe piata locala au vandut prin canale online, in 2019 - cele mai recente date colectate de ASF si solicitate de 1asig.ro, polite in valoare totala de peste 112 milioane de lei.

Daca ne raportam la valoarea totala a pietei de asigurari din 2019, de circa 11 miliarde de lei, politele vandute online depasesc usor 1%.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a precizat, pentru 1asig.ro, ca la data de 31 decembrie 2019 (raportarea pe acest subiect este anuala), dintre societatile de asigurare autorizate de ASF, 9 au raportat activitate de distributie de asigurari prin canale online.

Aceste societati de asigurare au distribuit in total prin canalul online un numar de 125.996 contracte de asigurare. Primele brute subscrise raportate de societati, aferente acestor contracte, au fost in valoare de 25.013.616 lei.

Tot raportat la finalul anului 2019, din datele colectate de la 266 din cele 283 de companii de brokeraj active la sfarsitul anului 2019, rezulta ca: 28 de companii de brokeraj care au distribuit asigurari prin mediul online. Numarul total de contracte de asigurare astfel distribuite a fost de 337.158, iar valoarea totala a primelor brute distribuite a fost de 87.057.427 lei.

"Toate contractele de asigurare distribuite atat de societatile de asigurare, cat si de companiile de brokeraj, prin canalele online, au fost din clasele de asigurari generale", au precizat oficialii ASF pentru 1asig.ro.

Insa, pandemia de COVID-19 a accelerat procesul de digitalizare de pe piata asigurarilor, mare parte dintre companii si brokeri atragand vanzari mai multe in mediul online, in incercarea de a respecta restrictiile sanitare impuse de autoritati, dar si pentru confortul si siguranta consumatorilor, care nu s-au mai deplasat pana la sediile acestora.

Astfel, jucatorii din piata, cu siguranta, vor raporta anul acesta vanzari mult mai mari in mediul online.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
Asiguratorii solicita conditii echitabile de reglementare in contextul digitalizarii
Bilant dupa mai bine de jumatate de an de la declansarea pandemiei COVID-19. Ce strategii au brokerii de asigurare pana la finalul anului

3.187 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO