1asig.ro
1asig.ro

Cat au platit asiguratorii din SUA pentru muscaturile provocate de caini in 2013?

5 min. / 1.540 cuvinte
Muscaturile de caini au reprezentat, in anul 2013, peste o treime din totalul despagubirilor platite de asiguratorii de raspundere civila ai proprietarilor de locuinte din SUA, potrivit unui studiu al Insurance Information Institute si STATE FARM Insurance.

PROMO


Astfel, compensatiile au insumat, anul trecut, peste 483 milioane dolari.

Cererile de despagubiri adresate asiguratorilor pentru muscaturile provocate de caini au crescut la nivel national cu 5,5% in 2013, in timp ce dauna medie per cerere s-a diminuat cu 6,4%. Costul mediu platit a fost, anul trecut, de 27.862 dolari la nivel national, comparativ cu 29.752 dolari, in 2012.

Pe langa muscaturile de caini, unele polite acopera si alte tipuri de rani provocate de acestia, precum zgarieturi, cazaturi sau sperieturi, potrivit Insurance Information Institute. Aceste tipuri de despagubiri sunt, de obicei, mai putin costisitoare decat muscaturilor de caine, care pot necesita chirurgie reconstructiva.

"Costul mediu per cerere a crescut, la nivel national, cu peste 45% in ultimul deceniu (2003-2013), din cauza costurilor medicale care s-au majorat, precum si a hotararilor si deciziilor acordate in justitie in favoarea reclamantiilor", a declarat Loretta WORTERS, Vicepresedintele Insurance Information Institute.

Studiul a arata ca cel mai mare numar de cereri de despagubire a fost inregistrat, anul trecut, in California, respectiv 1.919, cu un cost mediu per cerere de 33.709 dolari. De asemenea, in New York au fost 965 de cereri, la un cost mediu de 43.122 dolari.

1.774 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO