Castigul mediu al angajatilor din asigurari a crescut la peste 5.000 lei in martie -...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova Bucuresti
30
1 EUR = 4.6663 RON
1 USD = 4.0420 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Castigul mediu al angajatilor din asigurari a crescut la peste 5.000 lei in martie


In luna martie 2017, in toate activitatile din sectorul economic, nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna precedenta, inclusiv in domeniului asigurarilor si pensiilor private, conform datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Castigul salarial mediu net din activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale) a fost, in martie 2017, in valoare de 5.013 lei, in crestere fata de luna precedenta, cand a fost de 4.287 lei. Si castigut brut s-a majorat pana la 7.057 lei, de la 6.034 lei.

Per total, in intermedieri financiare si asigurari, castigul salarial mediu net a avansat usor in luna martie a.c. la 4.158 lei, de la 4.020 lei in luna precedenta. Castigul brut a fost in valoare de 5.855 lei, comparativ cu 5.664 lei in luna februarie.

De asemenea, in activitatiile auxiliare intermedierilor financiare, activitati de asigurare si fonduri de pensii, valoarea castigului net a crescut in luna martie 2017 pana la 2.981 lei, de la 2.880 lei, iar castigul brut a ajuns la 4.185 lei, de la 4.052 lei.Salariul mediu pe economie

In luna martie 2017, castigul salarial mediu nominal brut a fost de 3.256 lei, cu 4,8% mai mare decat in luna februarie 2017. Castigul salarial mediu nominal net a fost de 2.342 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 106 lei (+4,7%).

Valorile cele mai mari ale castigului salarial mediu nominal net s-au inregistrat in activitati de servicii in tehnologia informatiei (inclusiv activitati de servicii informatice) - 5.880 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante - 1.369 lei.

Comparativ cu luna martie a anului precedent, castigul salarial mediu nominal net a crescut cu 14,2%.

Cele mai semnificative cresteri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat dupa cum urmeaza:
  • cu 40,9% in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, respectiv cu 24,8% in fabricarea produselor de cocserie si a produselor obtinute din prelucrarea titeiului;
  • intre 10,5% si 18,5% in fabricarea produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, fabricarea produselor din tutun, industria metalurgica, activitati de asigurari, reasigurari si ale fondurilor de pensii (cu exceptia celor din sistemul public de asigurari sociale), fabricarea altor produse din minerale nemetalice, fabricarea produselor din cauciuc si mase plastice, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor si semiremorcilor, fabricarea altor mijloace de transport, activitati de servicii anexe extractiei;
  • intre 6,5% si 9,5% in fabricarea de masini, utilaje si echipamente n.c.a, extractia minereurilor metalifere, transporturi pe apa, tranzactii imobiliare, activitati profesionale, stiintifice si tehnice, comert cu ridicata si cu amanuntul (inclusiv repararea autovehiculelor si motocicletelor), fabricarea substantelor si a produselor chimice;
  • intre 5,0% si 6,5% in fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice si optice, fabricarea echipamentelor electrice, fabricarea produselor textile, captarea, tratarea si distributia apei, alte activitati industriale n.c.a., colectarea si epurarea apelor uzate, industria constructiilor metalice si a produselor din metal (exclusiv masini, utilaje si instalatii), extractia carbunelui superior si inferior.
In sectorul bugetar s-au inregistrat cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta in invatamant (+4,9%) ca urmare a acordarii sumelor reprezentand plata cu ora a cadrelor didactice, respectiv in sanatate si asistenta sociala (+1,1%) si in administratia publica (+0,2%).


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Castigul mediu al angajatilor din asigurari a crescut la peste 5.000 lei in martie).

Noutati 1asig.ro
» Conferinta "Insurance in Azerbaijan: New perspectives" a inceput astazi in Baku
» Este OFICIAL: Asigurarile de garantii sunt acceptate la licitatiile publice. Piata va intocmi un cod de bune practici
» 42 de grupuri de asigurari vor fi supuse unui nou Test de Stres
» CertAsig are un nou Director de Control Intern si Conformitate
» Despagubire de 500.000 de euro pentru o tanara ce a ramas imobilizata in urma unui accident
» Vocea industriei a fost auzita: Asigurarile de garantii vor fi acceptate la licitatiile publice
» Locuinte inundate si autoturisme avariate in 23 de localitati si in Bucuresti
» Conferinta "Insurance in Azerbaijan: New perspectives" incepe pe 20 iunie, in Baku
» Zeci de soferi mergand cu viteze excesive, depistati de politisti
» PRBAR a incheiat un protocol de colaborare cu Asociatia Brokerilor din Moldova
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 10.05.2017 | 3422 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
1 comentariu
Ioan (Anonim) (16.05.2017 22:32)
Prostii , cine este angajatul , doar citeva persoane din
sediile centrale , majoritatea AGENTILOR care aduc veniturile
cistiga si 10 ... 20 .... 30 de lei


DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG
Copyright 2018-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM