1asig.ro
1asig.ro

Care sunt tarile cu cel mai mare potential in asigurari pe termen mediu si lung

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania globala de asigurari MAPFRE a analizat si a clasificat sectoarele de asigurari de viata si non-life din 96 de piete de asigurari la nival mondial (atat piete dezvoltate, cat si emergente), pentru a realiza cel mai recent index GIP (Global Insurance Potential), informeaza Insurance Business Mag.

Studiul MAPFRE masoara deficitul de protectie prin asigurare la nivel global, realizand o matrice care arata ce piete ofera, pe termen mediu si lung, cel mai mare potential in asigurari.

Potrivit sursei citate, studiul MAPFRE a subliniat ca topul primelor cinci piete cu cel mai mare potential pe segmentul de asigurari de viata este format, in ordine, din: China, SUA, India, Indonezia si Rusia. In ceea ce priveste topul pietelor cu cel mai mare potential, pe termen mediu si lung, pe segmentul de asigurari non-life, acesta este format din: China, India, SUA, Indonezia si Japonia.

Pe langa masurarea deficitului de protectie prin asigurare pentru fiecare piata, studiul MAPFRE a analizat si alte variabile, cum ar fi gradul de penetrare, dimensiunea economiei si numarul locuitorilor. Pentru a se clasa cat mai bine in top, tarile aveau de respectat un anumit "tipar": sa aiba dimensiuni cat mai mari (in termeni de Produs Intern Brut) si, de asemenea, sa aiba capacitatea adecvata de a reduce propriul deficit de protectie prin asigurare.

Nu in ultimul rand, studiul MAPFRE a subliniat si valoarea tarilor care au capacitatea de a reduce propriul deficit de protectie prin asigurare, dar au o greutate economica relativ scazuta - prin urmare, aceste tari au fost plasate, in topul general, pe pozitii mai joase.

Astfel, pe segmentul de asigurari de viata, studiul a descoperit ca Egipt, Pakistan si Filipine sunt tarile ce pot concura pentru pozitii mai inalte ocupate, in prezent, de alte piete emergente. Pe partea de asigurari non-life, studiul MAPFRE arata ca Pakistan, Egipt, Bangladesh, Nigeria si Filipine sunt tari cu un potential considerabil de a reduce deficitul domestic de protectie prin asigurare.

909 accesari
Sondaj

Cui considerati ca ii revine cea mai mare sarcina de a creste educatia financiara a romanilor?

- Institutiilor din domeniul financiar (ASF, BNR etc)
- Asociatiilor din domeniu
- Companiilor (asiguratori, banci, administratori de pensii etc)
- Scolilor
- Institutiilor statului
- Altele (va rog mentionati la rubrica de comentarii)


PROMO