1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Care sunt clasele de asigurari cele mai vandute de asiguratorii moldoveni in primul trimestru?

Asigurarile auto continua sa domine portofoliul companiilor de asigurare din Moldova, astfel ca acest segment a cumulat circa 70% din totalul vanzarilor asiguratorilor in primul trimestru, arata datele autoritatii de supraveghere.

Astfel, asigurarile obligatorii auto RCA detin ponderea cea mai insemnata - 24,3%, urmate de segmentul Carte Verde - 23,8% si in cele din urma CASCO - 19,7%.

Urmeaza in clasament asigurarile de proprietati, cu o cota de circa 10% in vanzarile asiguratorilor sau 33 milioane lei, in crestere cu aproape 40% fata de perioada similara din anul precedent. De asemenea, asigurarile de sanatate au cumulat si ele prime subscrise in valoare de peste 18 milioane lei, sau circa 5,5% din totalul pietei de asigurari generale.

O evolutie buna au avut-o si asigurarile de viata, care au urcat la 24 milioane lei (+15,4%) si o cota de piata de 7,2%.

Amintim ca asiguratorii moldoveni au subscris prime in valoare de 332,1 milioane lei in primul trimestru din 2018, in crestere cu 7% fata de intervalul similar al anului trecut, si au platit despagubiri de 121 milioane lei. Detalii, aici.