1asig.ro
1asig.ro

Calin RANGU - Principalele obiective ale ISF pentru 2020

5 min. / 1.540 cuvinte
Institutul de Studii Financiare si-a stabilit o serie de obiective pentru perioada urmatoare, printre care profesionalizarea pietei financiare, promovarea celor mai inalte standarde de competenta si practica profesionala, sustinerea de cursuri optionale si altele, potrivit lui Calin RANGU, Presedintele ISF.

PROMO


In cadrul Conferintei Internationale "Competente profesionale pentru generatiile noi de angajati", organizate joi de ISF, Calin RANGU a prezentat 6 obiective pentru anul 2020:

- Obiectivul principal al ISF pentru 2020, si nu numai, este profesionalizarea pietei financiare. Pe langa identificarea tendintelor, trebuie sa profesionalizam meseriile din piata financiara. Trebuie sa stabilim si sa contribuim la noirepere, noi standarde profesionale pentru ocupatiile din piata. Unul dintre proiectele noastre este introducerea in COR a meseriilor pietei financiare.

- Al doilea obiectiv al nostru este sa fim un centru de excelenta pentru promovarea celor mai inalte standarde de competenta si practica profesionala. De asemenea, trebuie sa implementam politicile si reglementarile ASF - un obiectiv fundamental al ISF. Asigurarea examinarii si certificarii competentelor celor din piata face parte din cadrul impus de ASF. In patru ani au fost examinate aproximativ 50.000 de persoane. Centru de excelenta se refera si la asigurarea calitatii formarii profesionale obligatorii prin elaborarea metodologiilor care sa fie corecte, clare, cat se poate de simple."Unul dintre obiectivele noastre si ale membrilor este realizarea de proiecte comune care sa urmareasca atragerea si implicarea tinerilor in domeniul financiar non-bancar si transformarea industriei intr-un "employer of choice". Din acest motiv trebuie sa oferim suport pentru specialistii si organismele de formare profesionala. Elaboram manuale, punem la dispozitie platforme online, registre online - pentru a evita birocratia si hartia, gestiunea online a creditelor", a adaugat Calin RANGU.

- Obiectivul 3 - Formare optionala de cursuri - si in aceasta zona avem 76 de cursuri si 200 lectori cu experienta practica si 15 lectori internationali. Este importanta ca aceasta evolutie a numarului de participanti a fost in continua crestere. Daca in 2015 erau 600 de participanti la acest ecursuri optionale, in afara celor obligatorii, in 2018 am avut 2.728 de participanti la programele ISF, inclusiv pe platformele online. Avem si Masterul in Actuariat.

- Obiectiv 4: Cercetare stiintifica si interactiune academica. Pe langa Revista de Studii Financiare cu articole si opinii, realizam, cu partenerii nostri, analize, studii de cercetare, suport in domeniile financiar-bancar, al managementului financiar, al inovatiilor tehnologice, al capitalului intelectual etc. Avem si un Indicator de Stabilitate Financiara (ISF), pe care, de asemenea, domnul profesor Stancu il urmareste si il publica.

De asemenea, printre obiectivele noastre si ale UNSAR se numara crearea unei punti de interactiune intre zona academica si cea de afaceri, inclusiv prin impartasirea expertizei practice a profesionistilor pietei financiare in cadrul cursurilor de la facultatile cu profil economic. Avem in continuare o problema in a accede catre studenti, pentru a le spune ceea ce ar trebui sa stie cand vor sa intre in piata muncii; de multe ori termina facultatea si se lovesc de realitati care difera foarte mult de realitatile manualelor care sunt uneori neactualizate cu noul cadru legislativ, a explicat calin RANGU.

- Obiectiv 5: Implicare sociala. ISF este o fundatie si trebuie sa avem si o implicare sociala, avem activitati de CSR - plantam copaci in fiecare an. Avem, de asemenea, un rol de sustinere a cadrului national al meseriilor si a calificarilor. Suntem implicati in educatia financiara, inclusiv prin organizarea evenimentelor educationale, conferinte de specialitate, nationale si internationale. Numarul participatilor la astfel de evenimente a ajuns la 3.031 in iunie 2019, fata de 464 in 2014.

- Obiectiv 6: Reprezentare internationala - este iarasi un aspect important pentru ca daca nu ne raportam la ce se intampla in jur, nu putem sa fim de succes in ceea ce vrem sa facem. Suntem membru EFICERT (European Financial Certification Organisation). De asemenea, avem parteneriat cu mari institute sau organizatii: membru academic LOMA (USA), partener acreditat de training al CISI (CISI Accredited Training Partner) si suntem Centru de examinare regional pentru Europa de Sud-Est pentru Chartered Insurance Institute (UK) si pentru American Institute for CPCU (USA). In acelasi timp, suntem membru afiliat OECD/ INFE - Reteaua Internationala privind Educatia Financiara.

Gasiti AICI mai multe declaratii de la conferinta ISF.

1.737 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO