1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Calin RANGU, ASF: Blockchain este tehnologia viitorului

Autoritatea de Supraveghere Financiara considera blockchain ca una din tehnologiile care vor schimba radical sistemul financiar si il vor aduce mai aproape de clienti, va asigura o transparenta, eficienta si incredere sporita, a declarat Calin RANGU, Director Directia Supraveghere si Control Intermediari, Conduita si Scheme de Garantare, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Conform acestuia, pentru toti cei informati, blockchain este tehnologia viitorului. "Apar in mod practic natiuni e-nation, cum este Estonia, se vorbeste la nivelul UE de e-union bazata pe blockchain. ASF este un promotor al acestei tehnologii, ca o solutie de a aduce noi servicii si produse pentru consumatorii non-bancari, pentru o experienta mai buna pentru clienti la costuri mai mici".

"Aceasta tehnologie va sustine o piata mai stabila in care drepturile si interesele consumatorilor pot fi mai bine reprezentate", a adaugat Calin RANGU.

El a explicat ca: "InsurTech Hub al ASF se va transforma in FinTech Hub, urmand a acoperii toate pietele financiare nonbancare, vom dezvolta un sandbox, un mediu de testare specific acestor noi tehnologii".

Calin RANGU a precizat ca BVB deja dezvolta un proiect bazat pe blockchain si este in discutii cu ASF pentru acesta.

"La nivelul sistemului de asigurari promovam utilizarea acestei tehnologii pentru smart-contract, registre distribuite, RegTech etc. La nivel global blockchain este propus pentru detectarea si prevenirea fraudelor, pentru managementul dosarelor de dauna, asigurari de sanatate si reasigurari. Aceasta tehnologie se coreleaza cu colectarea de date prin IoT (Internet of Things), de exemplu pentru daunele de locuinte sau maritime", a spus el.

"Daca vorbim de smart-contracts, politele RCA se emit electronic, prin blockchain nu s-ar mai putea falsifica, ar fi disponibile oricarei parti interesate, de exemplu politiei pentru verificare, dealerului auto cand inscrii masina, cand esti in strainatate etc., fara ca proprietarul sa mai faca ceva. Implementarea solutiilor blockchain ar putea sustine si dezvoltarea asigurarilor de risc cibernetic, deoarece aceste solutii vor permite evaluarea corecta a proceselor derulate prin aceasta tehnologie si sa asigure un nivel de incredere necesar in subscriere", a adaugat oficialul ASF.

Acesta a precizat ca, daca inainte cand se discuta de blockchain intelegeam doar crypto-valute, in acest moment nu mai e cazul. Statisticile dovedesc ca 46% dintre implementarile posibile sunt in domeniul financiar.

"Blockchain reprezinta o tehnologie pentru dezvoltarea de sisteme mult mai eficiente si de incredere pentru procesele de business ale companiilor, pentru o interactiune prietenoasa cu clientii, pentru a inova in folosul acestora. FinTech-ul ASF este deschis tuturor celor care doresc sa atinga aceste obiective", a mai spus Calin RANGU.

CITITI PE ACEEASI TEMA:
TOP: Care este valoarea afacerilor fiecarui asigurator si broker in T1 2019
Avans de 7,4% pe piata asigurarilor, in primul trimestru din 2019. TOP companii!
Afacerile brokerilor au crescut cu 8,4% in T1 2019, generand aproape 62% din piata asigurarilor
Piata RCA in T1 2019: Atat primele, cat si daunele au crescut. Vezi schimbarile din clasament si cat a subscris fiecare jucator!
Piata asigurarilor de sanatate: Crestere de 20% in T1 din 2019. Vezi clasamentul jucatorilor!

PROMO