1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CSA verifica majorarea de 8 ori a capitalului ASIROM

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor verifica legalitatea majorarii de opt ori a capitalului celei mai mari companii de asigurari din Romania, Asirom.
Asirom si-a majorat capitalul social, la sfarsitul lunii trecute, de la 78 miliarde lei la 638 miliarde lei, in principal din reevaluari ale imobilizarilor corporale si ale disponibilitatilor in valuta.
"Majorarea de capital este in curs de avizare la CSA, care analizeaza si inca nu a luat o nici o hotarare. Analizam si verificam legalitatea operatiunii de majorare a capitalului", declara Nicolae CRISAN, presedintele CSA. Conform Legii asigurarilor, orice modificare a capitalului social sau a structurii actionariatului unei companii de asigurari trebuie sa aiba avizul CSA.
Majorarea de capital de la Asirom, de aproape 560 miliarde de lei, s-a facut din trei surse. O parte, 40%, adica 227 mld. lei, pe seama primelor de emisiune (obtinute dintr-o majorare anterioara de capital si inscrise in bilantul companiei de la 31 decembrie 2001 in contul "Prime legate de capital"). A doua constituita din diferentele favorabile din reevaluarea imobilizarilor - 136 mld. lei, iar a treia sursa au fost rezervele din diferentele favorabile din reevaluarea disponibilitatilor in valuta - 196 mld. lei, dupa cum informeaza Biroul de presa al Asirom
(Ziarul Financiar, pagina 1)