1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

COTAR isi doreste ca echilibrul existent in ultimii doi ani pe piata asigurarilor sa se mentina

COTAR - Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania a transmis, vineri, un mesaj prin care catalogheaza mesajele ASSAI - Asociatia Societatilor de Service Auto Independente drept "fake news" privind situatia CITY, pentru a readuce haosul pe piata RCA.

Printr-un comunicat transmis presei joi, 29 august, ASSAI si-a exprimat ingrijorarea cu privire la stabilitatea financiara a societatii CITY Insurance, calculand o serie de date privind activitatea asiguratorului, din care reiese, printre altele, ca CITY detine 55% din piata RCA.

"COTAR isi doreste ca echilibrul existent in ultimii doi ani pe piata asigurarilor sa se mentina, iar in urmatoarea perioada, lucrurile sa evolueze in aceeasi directie. In acelasi timp, COTAR isi manifesta ingrijorarea si nu sustine actiunile punctuale ale unor reprezentanti cu interese ascunse, care pot afecta echilibrul pietei asigurarilor, indiferent ca vorbim despre asiguratori, transportatori, service-uri sau brokeri", spun reprezentantii confederatiei.

"Piata asigurarilor poate fi aruncata in haos de astfel de campanii de PR, asa cum poate fi distrusa si de unele societati de asigurari care nu isi onoreaza contractele RCA, conform legii in vigoare, nu isi fac platile la termen catre pagubiti, in urma devizelor de reparatii - atat in regie proprie, cat si de service-uri. Milioanele de consumatori din piata asigurarilor obligatorii vor putea fi afectati printr-o eventuala crestere a tarifelor mai mult decat ar fi justificata de o piata cu practici corecte", adauga acestia.

UPDATE (3 septembrie):

Si FORT Romania - Federatia Operatorilor Romani de Transport sustine ca stirile false despre CITY Insurance sunt menite sa destabilizeze piata de RCA.

"Dupa aparitia in presa a informatiei prin care compania de service AutoCar face plangere la ASF si cere insolventa companiei de asigurari City Insurance, s-a instalat o stare de haos in piata de asigurari", precizeaza FORT, care asigura in continuare compania CITY Insurance de o colaborare transparenta.

Toate aceste mesaje vin dupa ce, luni, 26 august, grupul de firme AutoCar, format din trei firme care administreaza unitati service, a anuntat ca a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiara cu privire la cererea de faliment a societatii de asigurari CITY Insurance si a inaintat instantelor de judecata solicitarea privind cea mai mare firma de asigurari din Romania, in conditiile in care asiguratorul are datorii restante de peste un milion de lei catre grupul AutoCar.

In acest caz, reprezentantii ASF au mentionat ca: "Autoritatea de Supraveghere Financiara supravegheaza indeaproape societatile de asigurare autorizate. In cazul in care sunt constatate disfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea acestora sau respectarea cerintelor de capital, ASF dispune masurile prevazute de legislatia in vigoare, cum de altfel a si facut recent. Compania CITY Insurance este stabila din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate".

Dupa articolele aparute in presa privind solicitarea falimentului, CITY Insurance a transmis, miercuri - 28 august a.c., un comunicat in care reia punctul de vedere al ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara si publica o serie de rezultate din primele 7 luni ale acestui an, fara a mentiona si indicatorii de solvabilitate din perioada analizata.

Recent, ASF a sanctionat Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance cu avertisment scris si stabilirea obligatiei de a transmite un plan de masuri pentru remedierea situatiilor inregistrate.