1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
CNPF a organizat activitati de ...

CNPF a organizat activitati de educatie financiara pentru liceeni

Un grup de elevi de la Liceul Teoretic Republican "Aristotel" a participat joi, 23 martie 2023, la o activitate de educatie financiara organizata de Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF) si FINedu Club Aristotel, in contextul Saptamanii Internationale a Educatiei Financiare (20-26 martie 2023). Sesiunea s-a desfasurat la sediul autoritatii de supraveghere si a fost destinata liceenilor din clasa a X-a.

Tinerii s-au familiarizat cu principiile esentiale de functionare a pietei de capital din Republica Moldova si cu instrumentele financiare disponibile pe aceasta piata. De asemenea, elevii au avut posibilitatea de a afla ce reprezinta o emisiune de actiuni sau de obligatiuni, cine sunt participantii pietei, care sunt principalele tipuri de tranzactii bursiere, dar si extrabursiere, drepturile si obligatiile actionarului sau ale investitorului si alte informatii utile.

Elevii s-au aratat entuziasmati de perspectiva cunoasterii pietei financiare nebancare, adresand mai multe intrebari privind oportunitatile dar si riscurile unei investitii. La final, CNPF a premiat cei mai activi participanti, oferindu-le carti de educatie financiara.

Sesiunea de instruire face parte din seria de actiuni realizate de autoritatea de supraveghere in cadrul Global Money Week 2023 - o miscare globala de crestere a nivelului de educatie financiara in randul tinerilor.