1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CN Aeroporturi Bucuresti vrea sa asigure RCA peste 250 de autovehicule din parcul auto

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti organizeaza o licitatie pentru achizitionarea de polite de asigurare pentru raspundere civila auto obligatorie - RCA, pentru parcul auto format din 253 autovehicule, pentru o perioada de un an.

Valoarea estimata a contractului este de 292.200 lei, potrivit anuntului publicat de CNAB pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Criteriul in baza caruia va fi atribuit contractul este "pretul cel mai scazut".

Plata politelor de asigurare se va face intr-o singura transa, de la data intrarii in vigoare a politei, potrivit Caietului de Sarcini.

"Polita protejeaza beneficiarul impotriva daunelor ce le-ar provoca tertilor in timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, in perimetrul aeroporturilor, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in orice alte locuri", scrie in Caietul de Sarcini.

Conform documentului citat, asiguratorul va acorda si despagubiri pentru pagubele cauzate de autovehiculele aspecializate pentru deszapezirea pistelor, incintelor si a cailor de acces la aeroport, considerate ca fiind prejudicii produse prin fapta lucrului, avandu-si cauza in insusirile, actiunea sau inactiunea vehiculului, prin intermediul altui lucru antrenat de deplasarea vehiculului, prin scurgerea, risipirea, imprastierea ori caderea accidentala a substantelor, materialelor sau a obiectivelor transportate ori antrenate prin actiunea mecanica de imprastiere, indepartare sau inlaturare a zapezii ori bucatilor de gheata.

Asiguratorul are obligatia de a asigura despagubiri pe teritoriul Romaniei, al statelor membre ale Uniunii Europene si cele apartinand Spatiului Economic European si pe teritoriul statelor care leaga direct doua tari membre UE in care nu exista birou national.

"Pe toata perioada de valabilitate a contractului de asigurare, asiguratorul va avea nominalizata cel putin o persoana, competenta su cu autoritate, din cadrul departamentului de daune care sa raspunda solicitarilor CNAB privind intocmirea dosarelor de dauna, inspectiile de dauna, regularizarea daunelor conform contractului", se mai precizeaza in document.

Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 20 iulie 2017, ora 16:00, iar data limita de evaluare a ofertelor este 14 august 2017, ora 18:00.

Recent, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) a deschis o licitatie si pentru a cumpara polite de asigurare pentru daune ale bunurilor, cladirilor si continutul acestora pentru toate riscurile, inclusiv terorism, pentru aeroporturile din Capitala si pentru Club Aeroport - Eforie Sud. Valoarea estimata a contractului este intre 1.268.203 lei si 1.279.070 lei.