1asig.ro
1asig.ro

CN Aeroporturi Bucuresti cauta asigurator pentru cladiri si bunuri, inclusiv pentru riscul de terorism

5 min. / 1.540 cuvinte
Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), organizeaza, in luna martie a.c., o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de servicii de "asigurare de incendiu si alte riscuri" pentru cladiri si bunuri, pentru o perioada de 12 luni, potrivit unui anunt de participare la licitatie publicat in SICAP.

PROMO


Valoarea contractului este de 1,86 milioane de lei, acordul cadru urmand sa fie impartit in doua loturi.

In Lotul 1 se vor asigura bunurile din evidenta contabila a Aeroportului Henri Coanda si statiei de distributie carburanti MOL, iar in Lotul 2, asigurarea de incendiu si alte riscuri se va aplica bunurilor Aeroportului Baneasa si Club Aeroport Eforie Sud.

Potrivit caietului de sarcini, pentru Lotul 1 - bunurile din evidenta contabila a Aeroportului International Henri Coanda Bucuresti (AIHCB) si Statie distributie carburanti Mol la 31 decembrie 2018, conform IFRS totalizau:Riscurile acoperite pentru elementele de Infrastructura:Riscurile acoperite in polita FLEXA de incendiu vor fi cele cauzate de trasnete, explozie sau caderea aparatelor de zbor, inclusiv cadere accidentala de corpuri straine pe bunurile asigurate, altele decat aeronave si parti ale acestora.

Pe de alta parte, printre riscurile acoperite suplimentar sunt cele produse de calamitati naturale, riscuri atmosferice, coliziunea cu vehicule, inclusiv cu cele detinute de asigurat sau undele de soc provocata de avioane.

Riscurile acoperite pentru Cladiri si Bunuri:

In plus, conform caietului de sarcini, polita de asigurare va cuprinde si urmatoarele clauze aditionale: acoperire pentru riscul de terorism, greve, revolte sau tulburari civile in limita a 50.000.000 euro/eveniment/locatie, acoperire pentru spargerea din orice cauza 5.000.000 euro/eveniment/locatie, cu fransiza de 1.500 de lei pentru fiecare eveniment.

Conform sursei citate, pentru Lotul 2 - bunurile din evidenta contabila a Aeroportului International Baneasa Bucuresti (AIBB-AV) si Club Aeroport Eforie Sud, la sfarsitul lunii decembrie 2018, conform IFRS totalizau:

Riscurile acoperite pentru elementele de Infrastructura:Conform documentului citat, acoperite in polita FLEXA de incendiu vor fi cele provocate de trasnet, explozie sau caderea aparatelor de zbor, inclusiv caderea accidentala de corpiro straine pe bunurile asigurate, altele decat aeronave si parti ale acestora precum stanci, copaci, stalpi sau obiecte.

In plus, printre riscurile acoperite suplimentar in polita sunt cele provocate de cutremur, prabusire sau alunecare de teren, furtuna, grindina, inundatie, avalansa de zapada, etc, coliziunea cu vehicule sau boom-uri sonice - unde de soc provocate de avioane.

Riscuri acoperite pentru Cladiri si Bunuri:

Aici, vor fi acoperite riscurile de incendiu, inclusiv pagube materiale directe produse bunurilor asigurate de incendiu prin carbonizare totala sau partiala, topire cu si fara flacara, degajarea de gaze, transete, explozii, caderea aparatelor de zbor.

Riscurile acoperite suplimentar sunt cele cauzate de cutremure, dezastre naturale, furt, vandalism, cheltuieli suplimentare in caz de dauna sau orice alt eveniment care nu este explicit exclus in conditiile de asigurare.

Mai mult, conform caietului de sarcini, polita de asigurare va cuprinde si urmatoarele clauze aditionale: acoperire pentru riscul de terorism, greve, revolte si tulburari civile in limita a 25.000.000 euro/eveniment/locatie, spargerea din orice cauza a bunurilor casabile, spargerea accidentala a suprafetelor vitrate - geamuri, oglinzi, elemente de decor, in limita a 1.000.000 de euro/ eveniment/locatie si in agregat pe perioada asigurata. Fransiza atinsa este de 1.500 lei/eveniment.

Termenul lumita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 23 martie 2020, ora 15:00.

In 2019, peste 14,7 milioane de pasageri au tranzitat Aeroporturile Internationale Henri Coanda si Baneasa - Aurel Vlaicu, din Bucuresti, in crestere cu 6,39% fata de anul 2018.

*Sursa foto: freepik.com

599 accesari