1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CEO-ul GENERALI spune ca, in data de 15 decembrie, va prezenta un plan "foarte ambitios" pe 3 ani

GENERALI principalul asigurator italian, va anunta un nou plan strategic "foarte ambitios", pe 3 ani, in data de 15 decembrie, si inca analizeaza Europa si Asia pentru posibile oportunitati de fuziuni si achizitii, a declarat CEO-ul GENERALI, citat de Reuters.

Potrivit sursei citate, Philippe DONNET - aflat la conducerea GENERALI din anul 2016 -, a fost criticat de doi actionari - oamenii de afaceri italieni Francesco Gaetano CALTAGIRONE si Leonardo DEL VECCHIO -, care au criticat strategia sa de fuziuni si achizitii, considerand-o prea timida si care doresc ca GENERALI sa se dezvolte si mai mult.

Cu toate acestea, DONNET se poate baza pe sprijinul majoritatii Consiliului de Administratie si al celui mai mare actionar al GENERALI, Mediobanca (MDBI.MI), inaintea reinnoirii Consiliului de Administratie care va fi votata de actionari in data de 29 aprilie 2022.

Raspunzand indirect la criticile celor doi magnati, Philippe DONNET a declarat ca GENERALI a obtinut un randament total al actionarilor de peste 100%, mai mult decat oricare dintre concurentii sai, de la prima zi a investitorilor in calitate de CEO, la sfarsitul anului 2016.

"In ciuda imperfectiunilor noastre, am fost cei mai buni", declara DONNET, la un eveniment din industrie. "Europa este casa noastra", iar cresterea in Europa "continua sa fie strategia noastra. De asemenea, ne dorim sa ne consolidam prezenta in Asia", a mai adaugat acesta.

In iunie, GENERALI a acceptat sa achizitioneze activele de asigurari ale AXA (AXAF.PA) din Malaezia si sa preia integral proprietatea unei societati mixte pe care o conduce in aceasta tara, pentru a-si consolida prezenta locala.

Dupa o serie de achizitii in Portugalia si in Europa de Est, GENERALI a lansat o oferta pentru rivalul italian mai mic Cattolica (CASS.MI), pentru a deveni principalul operator non-viata din aceasta tara.

Noul plan pe trei ani al GENERALI, noteaza Reuters, "va fi un plan de accelerare a transformarii digitale si in gestionarea activelor", potrivit lui Philippe DONNET, care a adaugat ca sustenabilitatea va fi "o tema tot mai centrala a strategiei".