1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CEO-ul AXA, Henri de CASTRIES, preia functia de Presedinte al Comitetului Director

Henri de CASTRIES, Chief Executive Officer al companiei franceze de asigurari AXA, a fost desemnat in functia de Presedinte al Comitetului Director, fapt care va eficientiza procesul decizonal, potrivit reprezentantilor companiei.

De asemenea, AXA va propune lAdunarii Generale a Actionarilor programata pentru aprilie 2010 renuntarea la sistemul dual de administrare, respectiv Comitetu; de Administrare si Comitetul de Supraveghere.

"Aceasta schimbare va imbunatati performantele companiei, in contextul in care AXA are ca obiectiv extinderea prezentei pe pietele cu potential ridicat de crestere, precum cele din Asia", a declarat Jacques de CHATEAUVIEUX, Presedintele Comitetului de Supraveghere al asiguratorului.

De CASTRIES si-a consolidat pozitia in compania AXA, odata ce a reusit sa conduca compania in contextul crizei financiare fara a apela la mariri de capital. Asiguratorul francez a revenit pe profit in al doilea trimestru al acestui an, comparativ cu pierderea de 1,24 mld. EUR din primele sase luni ale anului precedent.