1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CEC: produse noi de finantare pentru agricultori

CEC pregateste agricultorilor, in urmatoarele zile, trei produse - pentru finantarea capitalului de lucru, pentru finantarea investitiilor si un credit nou pentru suplinirea necesarului de fonduri intre doua finantari, a declarat Presedintele institutiei bancare, Radu GHETEA, citat de NewsIn.

Astfel, in urmatoarele zile vor fi acordate primele credite, pe o perioada scurta, de aproximativ trei luni, astfel incat agricultorii sa beneficieze de fonduri pana vor primi sumele alocate pe suprafete.
Institutia vrea ca, pana in 2011, sa acorde 20% din finantarile bancare pentru mediul rural, segment care corespunde unei ponderi de 15-20% din portofoliul bancii, potrivit Presedintelui CEC.

Radu GHETEA a mai declarat ca activitatea bancara din Romania se afla intr-o noua etapa de dezvoltare, pe care a numit-o "goana dupa agri-business". "A fost o etapa cand toti alergau dupa marile corporatii, apoi cand toti au dorit, si inca doresc, sa acapareze piata de retail, sa aiba cat mai multe credite pentru populatie si sa atraga cat mai multe IMM-uri, iar acum se contureaza o noua etapa, goana dupa agri-business", a mentionat Presedintele CEC.

La sfarsitul lui 2007, CEC acordase 12% din totalul creditelor bancare pentru mediul rural. Institutia are cea mai extinsa retea bancara din Romania, cu peste 1.400 de sucursale si agentii, dintre care o mare parte in mediul rural, in localitati cu mai putin de 50.000 de locuitori, spre deosebire de restul bancilor, care s-au axat pe marile orase.

Volumul creditelor acordate de CEC a ajuns, la finalul anualui trecut, la 4,89 mld. lei (1,453 mld. euro), in crestere cu 53% fata de soldul la 31 decembrie 2006. Dintre acestea, 3,7 mld. lei (1,1 mld. EUR) sunt credite acordate populatiei, restul fiind imprumuturi catre firme.