1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CEC Bank devine dealer primar pe piata titlurilor de stat

CEC Bank devine, incepand din data de 2 mai a.c., dealer primar pe piata titlurilor de stat. Acest statut ii permite bancii sa participe direct la licitatiile si subscriptiile publice de titluri de stat organizate pe piata primara, alaturi de celelalte 7 institutii financiare care au statutul de dealer primar.

"Obtinerea statutului de dealer primar este o confirmare a rolului important pe care CEC Bank il joaca pe pietele financiare din Romania. Piata titlurilor de stat va creste in perioada urmatoare si accesul la aceasta piata ne va permite sa putem raspunde nevoilor de finantare ale statului, si, in acelasi timp sa ne diversificam oferta de instrumente de economisire si investitii disponibila pentru clienti", a declarat Bogdan NEACSU, Director General al CEC Bank.

In ultimele 12 luni, volumul tranzactiilor cu titluri de stat realizat de banca pe piata secundara, ponderat cu coeficientii de maturitate s-a ridicat la peste 25 miliarde de lei. Alaturi de o prezenta constanta si pe piata primara a titlurilor de stat, CEC Bank a indeplinit astfel, conditiile legale privind rulajul necesar pentru a obtine statul de dealer primar. Acest statut va permite CEC Bank sa participe la licitatiile si emisiunile de titluri de stat, atat in cont propriu, cat si in numele clientilor.

Intr-o prima faza, banca are in vedere dezvoltarea de oferte de produse de trezorerie care sa includa titluri de stat pentru clientii corporate mari. CEC Bank are deja in oferta conturi pentru titluri de stat prin care pot fi achizitionate si tranzactionate astfel de instrumente pe piata secundara. Conturile de titluri de stat pot fi vizualizate din aplicatiile de Internet si Mobile Banking ale bancii.

In plus, CEC Bank a anuntat recent un amplu proiect de modernizare a activitatilor de trezorerie, prin implementarea unui sistem informatic modern de core treasury, bazat pe solutia oferita de grupul american FIS Global - unul dintre cei mai mari furnizori la nivel global de solutii si tehnologii pentru sistemele bancare si de plati. Acest sistem va deservi activitatile specifice de Trezorerie, inclusiv tranzactiile pe piata titlurilor de stat.

CEC Bank a detinut in trecut calitatea de dealer primar, pana in 2014, cand aceasta calitate i-a fost revocata pe fondul unor volume de tranzactionare sub pragul minim reglementat.

Fondata in 1864, CEC Bank are in prezent cea mai extinsa retea nationala, cu peste 1.000 de sucursale si unitati teritoriale si cu active de 50,6 miliarde lei, la sfarsitul lui 2021.