1asig.ro

CCRIF si Banca Mondiala au emis primele asigurari parametrice destinate sectorului de pescuit

5 min. / 1.540 cuvinte
CCRIF (cunoscuta, in trecut, sub denumirea de Caribbean Catastrophe Risk Insurance Facility) si Banca Mondiala anunta ca au emis primele asigurari parametrice destinate sectorului de pescuit, acestea fiind emise catre guvernele tarilor Grenada si Saint Lucia, membre CCRIF.

PROMO


COAST (the new Caribbean Oceans and Aquaculture Sustainability Facility) spune ca asigurarea parametrica protejeaza industria de pescuit si le permite celor care lucreaza in acest sector sa isi revina rapid dupa producerea unor fenomene meteo extreme.

COAST arata ca lansarea cu succes a asigurarii parametrice destinate industriei de pescuit "consolideaza angajamentul entitatii de a satisface nevoile regiunii." Potrivit sursei citate, asigurarea acopera pierderile provocate de "vremea rea" suferite de cei care lucreaza in aceasta industrie, precum si pagubele directe asupra navelor, echipamentelor si infrastructurii de pescuit cauzate de cicloanele tropicale. "Vremea rea" e definita ca "aparitia valurilor mari si a precipitatiilor abundente in anul in care este in vigoare asigurarea parametrica."

Potrivit COAST, acesta este primul produs parametric de transfer de risc care are aceasta utilizare si care asigura o protectie dubla pentru cei care lucreaza in aceasta industrie si pentru infrastructura sectorului respectiv. De asemenea, sursa citata mai arata ca despagubirile prevazute de asigurarea parametrica se stabilesc in baza unui nivel predefinit de inaltime a valurilor, putere a vantului sau a furtunii, dar si cu analiza impactului fenomenelor extreme. Obiectivul COAST este cel de a achita eventualele despagubiri in termen de 14 zile.

Odata declansata acoperirea prin asigurarea parametrica, COAST va directiona fondurile necesare catre ministerul de finante din tara afectata de fenomenele meteo extreme, care, apoi, va achita despagubirile catre pescarii si partile terte din industria de pescuit afectate de "vremea rea". Potentialii beneficiari sunt definiti de catre guvernul care incheie asigurarea, in baza unui lant valoric din care mai fac parte pescari, membri ai echipajelor de pescuit, capitanii vaselor de pescuit, , proprietatii de ambarcatiuni, vanzatorii si prelucratorii de peste etc.

516 accesari