1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

CARPATICA Asig trebuie sa atraga noi resurse financiare si sa isi reduca cheltuielile

CARPATICA Asig, companie aflata in prezent in proces de redresare financiara, trebuie sa atraga noi resurse financiare si sa isi reduca cheltuielile de achizitie si administrare. Masurile fac parte din planul de redresare agreat si aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiara printr-o decizie a Consiliului din 3 septembrie a.c.

Planul de redresare include urmatoarele:
  • restabilirea profitabilitatii operationale prin echilibrarea portofoliului de asigurari, reducerea cheltuielilor de achizitie si de administrare;
  • atragerea de noi resurse financiare printr-un nou aport de capital social in numerar, atragerea unui imprumut subordonat si atragerea unui investitor strategic;
  • imbunatatirea cadrului de guvernanta corporativa si administrare a riscului prin schimbarea auditorului extern statutar, optimizarea programului de reasigurare, imbunatatirea sistemelor informatice si actualizarea profilului de risc, concomitent cu analiza impactului Solvency II la nivelul societatii.
"Adunarea Generala a Actionarilor societatii va trebui sa-si insuseasca acest plan in cel mult o luna de la data aprobarii acestuia de catre Consiliul ASF", explica ASF intr-un comunicat. De asemenea, Consiliul de Administratie al asiguratorului va transmite lunar catre ASF un raport privind stadiul de realizare a masurilor asumate in planul de redresare financiara, care sa includa detalierea activitatilor intreprinse in vederea indeplinirii acestora.

"Evolutia pozitiva a companiei confirma ca ne bucuram de incredere, CARPATICA Asig ocupand la sfarsitul lunii iunie 2014 locul 5 in piata asigurarilor , cu o crestere de 31% fata de aceeasi perioada din 2013 si o scadere substantiala a numarului de reclamatii. Ne exprimam speranta ca si in viitor ne vom bucura de increderea clientilor, a partenerilor si a furnizorilor, asigurandu-i totodata ca societatea isi va onora la termen obligatiile, aprobarea si implementarea planului de redresare financiara fiind o garantie", au declarat reprezentantii CARPATICA Asig intr-un comunicat.

"Proiectele cuprinse in planul de redresare sunt complexe, cu spectru larg de aplicabilitate, acoperind procese operationale, comerciale, tehnice, economice si de resurse umane. Monitorizarea si evaluarea permanenta sunt esentiale in atingerea obiectivelor, societatea raportand periodic atat Consiliului de Administratie cat si Autoritatii de Supraveghere Financiara stadiul implementarii planului si a rezultatelor obtinute", se mai arata in comunicatul CARPATICA Asig.

CARPATICA Asig a intrat in proces de redresare financiara, in luna mai 2014. Intre timp, toate politele emise de societate sunt si raman valabile de la momentul emiterii pana la expirare, iar societatea poate sa emita in continuare polite. Conform CARPATICA Asig, termenul pentru restabilirea situatiei financiare este 31 decembrie 2015.