1asig.ro
1asig.ro

CARPATICA Asig: Vanzarile au crescut cu aproape 65% in ianuarie 2016

5 min. / 1.540 cuvinte
CARPATICA Asig, societate aflata in procedura de rezolutie, a inregistrat, in ianuarie 2016, un volum de subscrieri de 89 milioane de lei, nivel in crestere cu 64,8% fata de aceeasi luna din 2015, cand valoarea vanzarilor se ridica la 54 milioane de lei, a anuntat, luni, asiguratorul.

Compania a subscris 260.902 de polite, in ianuarie 2016, cu peste 43% mai mult fata de cele 182.355 polite subscrise in perioada similara a anului trecut.

In acelasi interval, despagubirile platite de CARPATICA Asig au totalizat 42 milioane de lei, valoare in crestere cu 20% comparativ cu cea inregistrata in ianuarie 2015, de 35 milioane de lei.

"Rezultatele inregistrate in ultima parte a anului trecut si la inceputul lui 2016 demonstreaza ca obiectivele, pe care actuala conducere a companiei le-a stabilit odata cu preluarea mandatului, la inceputul lunii septembrie 2015, sunt realizabile. Principala noastra preocupare este legata, in continuare, de eficientizarea activitatii de gestionare a daunelor, de la constatare si pana la plata acestora, si de consolidare a relatiei cu clientii nostri", a declarat Liviu STOICESCU, Director General, CARPATICA Asig.

CARPATICA Asig si-a inceput activitatea in 1996, cu capital integral privat, sub denumirea ASA Asigurari Atlassib. Compania si-a schimbat denumirea in CARPATICA Asig, in anul 2004. Parte a grupului financiar CARPATICA, compania are la nivel national peste 60 de unitati, colaboreaza cu peste peste 5.000 de intermediari si practica doar asigurari generale (non-viata).

ASF a anuntat, in luna ianuarie a.c., ca va aplica masurile de rezolutie in cazul societatii CARPATICA Asig pentru a evita efectele negative asupra stabilitatii financiare a pietei asigurarilor, urmand sa intocmeasca planul in maxim 6 luni si a desemnat Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) ca administrator temporar.

In aceeasi luna, CARPATICA Asig a anuntat ca a demarat procedura de due diligence, prin care compania va fi evaluata financiar, comercial si operational de catre investitorul strategic interesat de preluarea societatii, in baza memorandumului semnat pe 21 decembrie.

In prezent, actionarii principali ai CARPATICA Asig sunt companiile ATLASSIB Sibiu, cu un pachet de 92,77% si TRANSCAR Sibiu, cu o detinere de 6,64% (ambele controlate de Ilie CARABULEA), in timp ce alte persoane fizice detin 0,59% din actiuni.

5.447 accesari