1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Bulgaria: Doar 10% din locuinte sunt asigurate

Potrivit unei statistici publicate de EUSCOOP, doar unul din zece proprietari de locuinte din Bulgaria si-o si asigura. "Desi majoritatea cetatenilor bulgari detin propriile locuinte, fie ca este vorba de case sau de apartamente, foarte putini le asigura. Aceasta statistica data publicitatii de companiile de asigurare include, de asemenea, si proprietarii care si-au achizitionat locuinta printr-un credit, ei fiind obligati de bancile comerciale sa le asigure".

La nivelul Bulgariei, prima de asigurare anuala pentru o polita de locuinta poate varia, in functie de valoarea imobilului si a bunurilor asigurate cat si a complexitatii politei, intre 20 si 250 leva (10 - 125 euro). "In Bulgaria, proprietarii de locuinte nu au obiceiul de a-si asigura locuintele. Cei mai multi dintre acestia, isi cumpara o polita doar atunci cand sunt obligati, si de cele mai multe ori, ei achizitioneaza o polita care contine doar riscurile de baza, precum incendiul, cutremurul sau dezastrele naturale".

Potrivit datelor publicate pe website-ul Institutului National de Statistica din Bulgaria, datele celui mai recent recensamant indica la nivelul tarii un numar de 3 milioane locuinte, din care 2,2 milioane - in zona urbana, respectiv 800 mii - in mediul rural.