1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Biroul de Credit: cu toata forta, inainte!

Biroul de Credit a depistat o persoana care a reusit sa pacaleasca nu mai putin de 11 banci de la care a luat bani cu imprumut ramanand dator la toate, a declarat pentru Buletinele Informative de Asigurari XPRIMM, domnul Radu Gratian GHETEA, Presedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si Vicepresedinte ALPHA Bank.
"Biroul de Credit, prin intrarea sa in functiune, nu face decat sa limiteze accesul celor care doreau pana acum sa insele bancile. Acest om este un falsificator care, probabil, va fi dat pe mana justitiei", subliniaza Domnia sa.
Incepand de la mijlocul acestui an, Biroul de Credit va intra intr-o noua faza de functionare: cea a furnizarii de informatii pozitive despre sumele imprumutate de la banci la care nu s-a intarziat plata ratelor. Totodata, Biroul de Credit va demara din 2005 colaborarea cu institutii financiare non-bancare precum companiile de asigurari, de leasing sau cu operatori de telefonie si alte utilitati publice.
"Exista in momentul acesta mijloace de depistare a celor care incearca sa fraudeze bancile si cu cat ei vor fi mai putini, cu atat oamenii cinstiti vor avea acces mai mare la serviciile bancare, iar persoanele care depun bani la banci se vor simti mai in siguranta", subliniaza domnul GHETEA.
Domnia sa releva importanta comportamentului privind rambursarea creditelor pe care persoanele fizice il manifesta fata de banci. "Nu ne uitam cat a avut de rambusat un client, ci cat de corect a fost in rambursare", arata Presedintele ARB.
oana.scintee@mxp.ro