1asig.ro
1asig.ro

Bancile cauta solutii in cazul unei epidemii cu Coronavirus

5 min. / 1.540 cuvinte
La nivelul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a fost formata o echipa care analizeaza solutiile ce pot fi aplicate in cazul aparitiei unor probleme ca urmare a declararii unei epidemii cu Coronavirus (COVID-19), acestea urmand sa fie prezentate in cateva zile.


PROMO

Nicolae CINTEZA, director in Directia Supraveghere din BNR, a declarat, conform Agerpres, ca exista banci care au un plan foarte detaliat si foarte usor de aplicat in cazul unei epidemii de Coronavirus, dar sunt si banci care nu s-au gandit suficient de profund si lucrurile ar trebui analizate.

"Toate bancile au un business continuity plan, cam ceea ce trebuie sa faca in perioada asta, si haideti sa ne gandim ce s-ar intampla daca se ajunge la o dezvoltare a problemei, care sa oblige bancile sa inchida ghiseele. Deci, foarte simplu se poate spune: de maine, timp de doua saptamani nu lucrati cu publicul. Trebuie gasite solutii, daca nu le aveti in planul respectiv de derulare a activitatii, cu o prezenta cat mai redusa a clientilor la ghiseu. Probabil ca in relatiile cu clientii o sa aveti probleme pe partea de numerar, rambursari la credite. Sunt multe probleme, dar acestea trebuie sa le analizeze fiecare banca", a precizat Nicolae CINTEZA la conferinta "Anul financiar bancar 2020", organizata de FinMedia si Piata Financiara.

Dupa aparitia Coronavirusului (COVID-19) in Italia, a crescut riscul de infectare cu acest virus si pe teritoriul Romaniei, din cauza dinamicii calatoriilor cetatenilor romani pe rutele terestre si aeriene dintre cele 2 tari, dupa cum spun autoritatile locale. Ce se intampla cu cetatenii care se pot imbolnavi, ar putea fi tratati in baza asigurarilor private de sanatate sau de viata? Gasiti raspunsul AICI!

De asemenea, MARSH Romania a transmis ca evolutia recenta a crizei provocate de extinderea Coronavirus (COVID-19) impune o atitudine proactiva din partea companiilor. Chiar daca responsabilitatea pentru masurile de preventie necesare limitarii efectelor in astfel de situatii apartine autoritatilor, companiile trebuie sa-si gestioneze propriile riscuri si sa ia masuri pentru protejarea angajatilor si pentru integritatea lor financiara. Cititi AICI sfaturile si masurile de raspuns pentru companii in caz de Coronavirus, publicate de MARSH.
526 accesari
Sondaj

Cat de des te enervezi atunci cand esti la volan?

- Aproape de fiecare data cand circul cu masina
- Din cand in cand, in functie de conditiile de trafic
- Destul de rar
- Nu ma enervez niciodata cand conduc


PROMO