1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Banca TRANSILVANIA vrea sa preia VOLKSBANK

Banca TRANSILVANIA SA, a treia mare banca din Romania, se afla in discutii pentru a prelua VOLKSBANK Romania, banca neprofitabila pe care grupul austriac vrea sa o vanda pentru a acoperi deficitul de capital, au declarat pentru Bloomberg doua surse apropiate discutiilor.

Discutiile se afla in faza de inceput si nu exista certitudinea ca tranzactia se va materializa.

Niciuna din parti nu a facut comentarii legate de aceasta posibila tranzactie de pe piata bancara locala.

OVAG (Osterreichische Volksbanken) detine 51% din actiunile VOLKSBANK Romania SA, restul de 49% fiind controlat de DZ Bank AG si WGZ Bank AG, ambele din Germania, alaturi de grupul francez Groupe BPCE.

In 2012, Comisia Europeana a aprobat planul de restructurare dezvoltat de catre Osterreichische Volksbanken, ca urmare a crizei financiare si economice, in vederea restabilirii profitabilitatii pe termen lung. In acest plan este inclusa si vanzarea subsidiarei din Romania, care trebuie sa se realizeze pana la sfarsitul anului 2015.

In 2013, VOLKSBANK Romania a inregistrat pierderi de 103,6 milioane de euro si active totale de 3,1 miliarde de euro. Banca are peste 130 de unitati la nivel national.

In vara, VOLKSBANK a anuntat ca si-a redus portofoliul de neperformante prin vanzarea unui pachet de credite ipotecare neperformante, cu o valoare totala de 495 milioane euro. Banca a vandut acest portofoliu unui consortiu de investitori straini, format din DEUTSCHE Bank, AnaCap Financial Partners LLP, H.I.G Capital International Advisers si APS Holding SE.

Banca TRANSILVANIA a raportat, in primele noua luni ale acestui an, un profit net de 338 milioane lei, mai mare cu 41% fata de perioada similara a anului trecut. In acelasi timp, activele bancii totalizau 34,04 miliarde lei, in crestere cu 6,2%.

BT are peste 6.000 de angajati, o retea formata din aproape 550 de sedii si 1,88 de milioane de clienti activi. Strategia bancii este sustinuta de actionari internationali, BERD si IFC-Banca Mondiala. In acest an, Banca Transilvania a implinit 20 de ani.