1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Baltimore: Dupa luptele de strada vin cererile de despagubire

Luptele de strada ce au avut loc in orasul american Baltimore dupa moartea tanarului de culoare Freddie GRAY, aflat in custodia politiei locale, au avut urmari nefaste atat pentru locuitori, cat si pentru afacerile stradale.

Pana in prezent, protestatarii au produs pagube la circa 200 de localuri si sedii de firme si au incendiat 144 de masini, informeaza presa americana, citand bilanturile politiei din Baltimore. De asemenea, multi proprietari de afaceri incearca sa estimeze in prezent cat au pierdut din cauza intreruprii activitatii normale, astfel incat sa poata solicita despagubiri, daca au polite care sa acopere acest risc.

Conform lui Michael BARRY, un purtator de cuvant al Insurance Information Institute, pagubele produse vehiculelor si sediilor de firme vor fi acoperite de politele de asigurare daca vandalismul si revoltele sunt prevazute ca riscuri asigurate. Totusi, asiguratorii nu au furnizat inca date oficiale cu privire la cererile de despagubire primite.

Asiguratorii din SUA sau confruntat cu o situatie similara si vara trecuta, Michael BROWN, un tanar de culoare in varsta de 18 ani din orasul Ferguson, a fost impuscat mortal de un politist, desi era neinarmat. Actiunea a declansat proteste de strada: doar pe 10 august, in prima noapte de proteste, 28 de magazine locale fusesera jefuite.