1asig.ro

BNM si CFA Romania promoveaza dezvoltarea instrumentelor financiare in Republica Moldova

5 min. / 1.540 cuvinte
Banca Nationala a Moldovei (BNM) organizeaza pe 24 septembrie 2019, in parteneriat cu CFA Society Romania, conferinta de nivel inalt: "Dezvoltarea instrumentelor financiare in Republica Moldova".

PROMO


In cadrul evenimentului, va avea loc schimbul de experienta intre investitorii profesionali din Republica Moldova si cei de peste hotare, care va contribui la cresterea in randul investitorilor si utilizatorilor din Republica Moldova a gradului de intelegere privind aplicarea instrumentelor financiare disponibile, la discutarea perspectivelor de dezvoltare a instrumentelor financiare pe piata de capital din Moldova si tranzactionarea pe alte piete, aprofundarea cunostintelor privind riscurile asociate in domeniu etc.

Scopul reuniunii este de a sprijini dezvoltarea pietei financiare si de a implementa excelenta profesionala in sectorul financiar din Republica Moldova.

Conferinta va reuni in calitate de vorbitori detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA) de rand cu alti profesionisti in domeniul pietelor si instrumentelor financiare, precum si reprezentanti ai companiilor din Moldova si de peste hotare.

La eveniment vor participa reprezentanti de nivel inalt ai Bancii Nationale a Moldovei, ai Comisiei Nationale a Pietei Financiare, ai altor autoritati publice, reprezentanti ai organizatiilor internationale si ai marilor companii, ai bancilor licentiate, experti economici s.a.

Aceasta este prima conferinta desfasurata la Chisinau cu participarea reprezentantilor CFA Society Romania, organizatia care intruneste unii dintre cei mai bine pregatiti specialisti certificati in industria financiara si are misiunea de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

In prezent, CFA Romania are peste 235 de membri, majoritatea detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA) sau candidati pentru unul din cele 3 niveluri ale examinarii care conduce la acordarea acestui titlu. Profesionistii care sunt membri ai asociatiei CFA Romania lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.

602 accesari