1asig.ro
1asig.ro

BCR, parte dintr-un consortiu care a obtinut un grant de 1 milion de euro pentru startup-uri si IMM-uri

5 min. / 1.540 cuvinte
BCR a fost selectata de Comisia Europeana in cadrul unui consortiu care vor primi un grant in valoare totala de 1 milion de euro, fondurile urmand a fi utilizate pentru sustinerea 15 start-up-uri si 15 IMM-uri inovatoare din Uniunea Europeana, inclusiv Romania, in valorificarea activelor de proprietate intelectuala.

PROMO


BCR a aplicat la programul INNOSUP-10-2020 - Closing the finance gap for IPR-driven start-ups and SMEs, ca parte a unui consortiu cu experienta extinsa in inovare, atat pe plan local, cat si international. Din acesta mai fac parte: bwcon GmbH (Germania), Iceberg Consulting SRL (Romania), Innova (Italia), Aster Capital Partners (Franta), BUGNION S.p.A. (Italia), CNRS Innovation (Franta) si KMU FORSCHUNG (Austria).

Conform documentului, obiectivul general este de a dezvolta un program complet, care sa permita IMM-urilor si startup-urilor inovatoare sa-si valorifice in mod eficient activele de proprietate intelectuala, crescand accesibilitatea la oportunitati de finantare corelate cu strategia de afaceri si potentialul pietei. Acesta va fi sustinut de o platforma dedicata, autosustenabila, iar firmele ce vor primi finantare trebuie sa fie stabilite in cel putin 10 state membre ale UE sau tari asociate programului Horizon 2020.

"Suntem prima banca din Romania interesata sa finanteze echitabil si activ companiile de tehnologie si de aceea am aplicat la acest grant, pentru ca ne va ajuta sa gasim instrumente functionale in vederea evaluarii si dezvoltarii activelor intangibile pentru startup-uri si IMM-uri, fiind foarte valoroase pentru drepturile de proprietate intelectuala. Aplicarea la acest program de granturi este rezultatul experientei acumulate in programul BCR- InnovX, acceleratorul lansat anul trecut pentru a sprijini antreprenorii romani activi in tehnologie. In urma feedback-ului primit de la participanti, ne-am dat seama ca firmele care activeaza in aceasta zona au nevoie de indrumare si resurse atunci cand vine vorba de finantarea si conceperea dreptului de proprietate intelectuala", a precizat Ana-Maria CRETU, Sef Departament Social Banking BCR.

Programul va contribui la:
  • protejarea si imbunatatirea valorii inovatiilor si atractivitatii companiilor participante pentru investitori;
  • reducerea riscului accesului la finantarea dreptului de proprietate intelectuala;
  • cresterea efectului de parghie a activelor de proprietate intelectuala ale IMM-urilor si startup-urilor sprijinite.
Durata proiectului este de doi ani, iar coordonatorul va fi bwcon GmbH, urmand ca BCR sa ofere sprijin membrilor consortiului, prin alocarea unei echipe specializata in managementul drepturilor de proprietate intelectuala, accelerare de afaceri si finantare. Proiectul implica realizarea a unei platforme de asistenta de tipul one-stop-shop pentru IMM-uri si startup-uri bazata pe drepturi de proprietate intelectuala, accesul la capital privat de crestere si promovarea start-up-urilor selectate prin program.

815 accesari