BAAR a achitat peste 70 milioane euro dupa falimentele ASTRA si CARPATICA - Asigurari -...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 
1 EUR = 4.7607 RON
1 USD = 4.2327 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

BAAR a achitat peste 70 milioane euro dupa falimentele ASTRA si CARPATICA


Ca urmare a falimentului celor doua societati, ASTRA Asigurari si CARPATICA Asig, Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR a platit, pana la finele lunii februarie 2018, despagubiri in suma totala de 73,7 milioane euro.

De asemenea, rezerva totala constituita pentru dosarele aflate inca in curs de solutionare este de aproape 54 milioane euro.

In aceasta perioada, BAAR a preluat in gestionare un numar total de 15.157 dosare (ASTRA si CARPATICA), din care:
  • 91,18% solutionate integral
  • 1,41% solutionate partial
  • 6,41% in curs de solutionare.
ASF a retras, in data de 26 august 2015, autorizatia de functionare a societatii ASTRA Asigurari si a luat aceeasi decizie in ceea ce priveste CARPATICA Asig un an mai tarziu, respectiv in data de 27 iulie 2016.

Retragerea autorizatiei de functionare a celor doua societati a avut drept consecinta imediata pierderea calitatii acestora de membru BAAR si, implicit, preluarea spre gestionare de cartea BAAR a tuturor dosarelor de dauna Carte Verde care implica autovehiculele asigurate in mod valabil la data accidentului la ASTRA sau CARPATICA.

De la data retragerii autorizatiei de functionare a companiei ASTRA Asigurari si pana la 28 februarie 2017, au fost transferate catre BAAR un numar de 7.388 dosare de dauna. Din acestea, 7.198 dosare au fost solutionate integral, cuantumul total al sumei achitate de Birou fiind de 27,4 milioane euro. In procente, BAAR a solutionat si achitat pana la 28 februarie 2018 circa 97% din numarul total al dosarelor avizate la acesta pentru ASTRA Asigurari.

Totodata, 91 de dosare au fost solutionate partial, suma platita de BAAR fiind de 6,4 milioane euro. Pana la solutionarea completa a acestor dosare, BAAR a constituit suplimentar o rezerva de dauna in valoare de 13,4 milioane euro.

Un numar de 99 dosare se afla in curs de solutionare, iar rezerva de dauna constituita in acest scop de BAAR este in valoare de 5,5 milioane euro. Pentru dosarele solutionate partial sau care se afla in curs de solutionare in cazul ASTRA Asigurari rezerva de dauna constituita ramasa la nivelul BAAR este, in prezent, de 18,5 milioane euro.

In ceea ce priveste CARPATICA Asigurari, Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania i-au fost avizate un numar total de 7.769 dosare de dauna in intervalul cuprins intre 27 iulie 2016 si 28 februarie 2018. In acest caz, 6.773 de dosare au fost solutionate si pentru ele s-a achitat suma de 32,4 milioane euro, 123 au fost solutionate partial, iar pana in prezent s-au achitat 7,5 milioane de euro si s-a constituit o rezerva de dauna ramasa de 19,10 milioane euro, in timp ce 873 se afla in curs de solutionare, iar pentru ele s-a constituit o rezerva de dauna in valoare de 15,89 milioane de euro.

Din cifrele prezentate se poate observa ca pentru dosarele solutionate partial sau care se afla in curs de solutionare in cazul CARPATICA Asigurari, rezerva de dauna constituita ramasa la nivelul BAAR este, in prezent, de 34,99 milioane euro. In procente, circa 87% din numarul total al dosarelor preluate de BAAR pentru aceasta societate au fost deja solutionate integral, celelalte aflandu-se in diferite stadii de solutionare.

Tot din aceasta categorie - plati pentru societati ex-membre BAAR - ar mai trebui mentionat faptul ca, in anul 2017, Biroul a platit pentru un dosar Grup As o despagubire in suma de 9.056 lei (si mai exista inca dosare active) in conditiile in care societatii Grup As i-a fost retrasa autorizatia de functionare in anul 2002.

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (BAAR a achitat peste 70 milioane euro dupa falimentele ASTRA si CARPATICA).

Noutati 1asig.ro
» Toate societatile, obligate sa detina asigurare de raspundere profesionala
» 10 milioane de lei pentru asigurarea personalului MApN
» Numarul 9 al revistei "Universul INTER" a fost lansat
» UNIQA Asigurari a platit prima transa de 12,5 mil. lei pentru dauna de la fabrica Solina
» PAID Romania a platit daune de 1,24 mil. lei in T1 2019, de peste 5 ori mai mult decat in urma cu un an
» VIDEO: Paul CARTY: Unele tari aleg sa completeze IDD cu elemente noi, ceea ce nu este un lucru de dorit
» Lege: Persoanele juridice care organizeaza servicii de urgenta au obligatia sa asigure personalul
» TRANSGAZ organizeaza o licitatie pentru achizitionarea de polite RCA
» Insurance Europe saluta revizuirea sistemului de supraveghere financiara la nivel european
» VIDEO: Ce risca un turist care nu are asigurare auto si produce un accident in strainatate?
Share |


Autor: Andreea RADU | Publicat pe 04.04.2018 | 1289 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM