1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling
BAAR a achitat deja 91 mil. euro ...

BAAR a achitat deja 91 mil. euro in dosarele CITY Insurance din strainatate, la care se adauga rezerve de 149 mil. euro

BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania a platit pana acum 91 milioane de euro in dosarele CITY Insurance deschise pentru daune externe in baza politelor RCA/Carte Verde emise de aceasta societate si are rezerve constituite pentru inca 149 milioane de euro, conform cifrelor prezentate de Madalin ROSU, Presedintele Biroului.

In urma falimentului societatii CITY Insurance, Biroului Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, in calitate de garant pentru acoperirea prejudiciilor produse in strainatate de vehicule inmatriculate in Romania, ii revine obligatia legala de plata a daunelor RCA externe cauzate de asiguratii acestei societati.

"In septembrie spuneam ca probabil falimentul CITY echivaleaza falimentele ASTRA si CARPATICA, insa il depaseste, este mai mare si sper sa nu ne oprin aici, sa nu apara cifre si dosare noi", a afirmat Madalin ROSU, in cadrul FIAR 2022 - Forumul International Asigurari-Reasigurari.

Conform acestuia, pana acum, pentru falimentul ASTRA Asigurari BAAR a platit 46 millione de euro si are inca 13 millione de euro in rezerva, in timp ce pentru CARPATICA Asig a achitat 68 milioane de euro plati, avand alte 24 milioane de euro in rezerva.

"Prin decembrie comunicam ca am platit o parte dintr-un dosar aferent unui accident in Franta de 5 mil. euro si mai urmeaza plati de inca pe atat", a spus Madalin ROSU.

BAAR a lansat si o campanie TV in ideea de a face lumea mai constienta asupra pericolelor din trafic. "1 din 5 masini masini inmatriculate in Romania produce un accident. Pentru fiecare accident platesc toti asiguratii RCA", este unul dintre mesajele campaniei.

Madalin ROSU a vorbit si despre noutatile BAAR. "Va ziceam ca lucram la un acces online al tuturor detinatorilor de polite RCA la certificatul de daunalitate. Am inventat un sistem informatic, care se poate descarca din AppStore, inca este in teste, dar se poate folosi - AIDA Info, din care se poate solicita online certificatul de daunalitate si se poate vedea clasa Bonus - Malus, lucru extrem de important in special pentru mobilitate si zona de discount. Alta noutate: Lucram la un proiect si sper sa fie cat de curand si el online. ASF a lansat acel concept pentru modificarea normei RCA. Cat de curand va fi gata de lansare online o aplicatie de Constat Amiabil electronic. De asemenea, avem o alta aplicatie de mobil pentru Politia Romana care sa filmeze si fotografieze numerele de inmatriculare si transmite daca acea masina este asigurata sau nu. Nu trebuie sa opreasca masinile in trafic, iar penalizarile se pot aplica ulterior".

CITITI PE ACEEASI TEMA:
FIAR 2022: Conferinta de Asigurari Auto - Principalele declaratii!