1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

AutoCar cere falimentul CITY Insurance. ASF sustine ca societatea e solvabila

Grupul de firme AutoCar, format din trei firme care administreaza unitati service, a anuntat ca a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiara cu privire la cererea de faliment a societatii de asigurari CITY Insurance si a inaintat instantelor de judecata solicitarea privind cea mai mare firma de asigurari din Romania. Citeste reactia ASF!

CITY Insurance, cea mai mare firma de asigurari din Romania, are datorii restante de peste un milion de lei (circa 1,1 milioane lei) catre grupul AutoCar.

In consecinta, Autocar, Autocar and Trucks si Standocolor au solicitat atat Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), cat si instantelor de judecata, falimentul City Insurance, a transmis grupul, conform caruia, datoriile sunt mai vechi de 120 de zile, iar suma de plata pe care CITY Insurance o are, actualizata cu dobanzile si penalizarile legale depaseste 3 milioane de lei.

Pozitia ASF:

Contactati de 1asig.ro, referitor la situatia data, reprezentantii ASF au mentionat ca: "Autoritatea de Supraveghere Financiara supravegheaza indeaproape societatile de asigurare autorizate. In cazul in care sunt constatate disfunctionalitati in ceea ce priveste activitatea acestora sau respectarea cerintelor de capital, ASF dispune masurile prevazute de legislatia in vigoare, cum de altfel a si facut recent. Compania CITY Insurance este stabila din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate".

Recent, ASF a sanctionat Societatea de Asigurare - Reasigurare CITY Insurance cu avertisment scris si stabilirea obligatiei de a transmite un plan de masuri pentru remedierea situatiilor inregistrate.

CITY Insurance este cel mai mare asigurator din piata, cu o cota de piata de 16,51% si subscrieri in valoare de peste 448 milioane de lei (94 mil. EUR), potrivit calculelor facute de XPRIMM Publications, in baza informatiilor transmise de ASF. De asemenea, este cel mai mare asigurator pe piata RCA, conform primelor brute subscrise, cu o cota de piata de 37,62% si subscrieri de 364,8 milioane de lei, in T1 2019.