1asig.ro
1asig.ro

Au fost desemnati castigatorii XPRIMM Reinsurance Awards 2019

Forumul International Asigurari-Reasigurari 2019 a fost deschis, luni seara, cu Receptia oficiala si Gala XPRIMM Reinsurance Awards, evenimentul traditional in cadrul caruia sunt premiate cele mai performante companii de reasigurari si de intermediere in reasigurari la nivel international.

Castigatorii premiilor de reasigurare au fost:
  • Reasiguratorul anului - Swiss Re
  • Cel mai Dinamic Reasigurator al anului - HANNOVER Re
  • Brokerul de Reasigurare al Anului - GUY Carpenter
  • Cel mai Dinamic Broker de Asigurare al anului - AON Benfield
In cadrul evenimentului, ISF - Institutul de Studii Financiare a lansat cea mai recenta editie a Revistei de Studii Financiare, publicatia de specialitate care include, in fiecare numar, lucrari ale unor profesionisti practicieni, dar si ale unor autori din lumea stiintifica si universitara din tara si din strainatate, precum si ale unor tineri cercetatori, ce vizeaza teme din domeniul financiar precum: asigurari-reasigurari, piata de capital, pensii private dar si din alte medii precum cel academic, al afacerilor etc.

Seara a continuat cu Receptia Oficiala care a deschis Forumul si care a reunit, pentru prima data in acest an, reprezentatii pietelor de asigurari si reasigurari din Romania si din celelalte state prezente la eveniment. Receptia Oficiala a fost oferita in acest an de BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania, DAW Management Broker de Asigurare si PRC - Pavalascu Risk Consultants.

Marti - a doua zi de conferinte la FIAR 2019

FIAR 2019 a continuat, marti, cu doua noi conferinte si o seara speciala.

Desfasurandu-se in prima parte a zilei, Conferinta Brokerilor a adus in dezbatere provocarile intalnite de profesionistii din piata de intermediere in asigurari, atat din punctul de vedere al legislatiei, cat si al pregatirii profesionale, si nu numai, printr-o serie de paneluri interactive de dezbatere si prezentari ale specialistilor.

Prof. Karel Van HULLE, Catholic University Leuven, Belgium and Goethe University, Paul MITROI, Regulation and Licensing Director, Insurance and Reinsurance Sector, ASF, Michael BRANDSTETTER, EU & International Affairs, VVO - Austrian Insurance Association si Michael THEILMEIER, Re/Insurance Expert au desxhis dezbaterile cu acest prilej.

Participantii in cadrul Conferintei Brokerilor au primit 2 credite de formare profesionala de la ISF - Institutul de Studii Financiare, conform noilor cerinte IDD. Evenimentul a fost sustinut de OMNIASIG VIG, in calitate de Partener Principal, precum si de DESTINE Broker, CertAsig, ASIROM VIG, BROADSPIRE si ERGO, in calitate de Parteneri.

Conferinta dedicata Riscurilor Catastrofale si Reasigurarilor, sustinuta de PAID Romania, in calitate de Partener, a analizat impactul schimbarilor climatice asupra domeniului re/asigurarilor si a modelarii riscurilor catastrofale. Eugene GURENKO, Lead Insurance Specialist, World Bank, Nicoleta RADU, General Manager, PAID Romania, Natalia MAN, Deputy General Manager, PAID Romania, Alejandro Izuzquiza Ibanez de ALDECOA, Operations Director, Consorcio de Compensacion de Seguros, Spain, Menekse UCAROGLU, President of the Board, IUC si Florin GOLOVATIC, Director, ASF s-au numarat printre vorbitorii care au sustinut prezentari cu acest prilej.

Ziua de marti se incheie cu o noutate in cadrul FIAR: Seara Tiroleza, care aduce in Sinaia, pentru cateva ore, cultura tiroleza si spiritul austriac, intr-un eveniment de business networking inedit. Evenimentul este sustinut de GRAWE Romania, BCR Asigurari de Viata VIG si AVUS.