1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asiguratorii vor raporta rezultatele exercitiului financiar 2015 si in format IFRS

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat pe site-ul sau Norma nr. 19/30.10.2015 privind aplicarea Standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) de catre societatile de asigurare, asigurare-reasigurare si de reasigurare.

Norma a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei din data de 9 noiembrie 2015.

Incepand cu exercitiul financiar al anului 2015, pentru o perioada de trei ani consecutivi, societatile de asigurare, asigurare-reasigurare si de reasigurare, denumite in continuare entitati, au obligatia de a intocmi, in scop informativ, situatiile financiare anuale in conformitate cu IFRS ca al doilea set de situatii financiare.

Norma stabileste modul de intocmire in scop informativ a situatiilor financiare anuale individuale in conformitate cu Standardele internationale de raportare financiara (IFRS), de catre societatile de asigurare, asigurare-reasigurare si de reasigurare autorizate, reglementate si supravegheate de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Prevederile nu se aplica sucursalelor cu sediul in Romania, care apartin unei societati de asigurare, asigurare-reasigurare si de reasigurare cu sediul in strainatate.

Situatiile financiare anuale intocmite in conformitate cu IFRS vor fi transmise la ASF pana la data de 30 iunie a exercitiului financiar urmator, fiind destinate exclusiv pentru a fi utilizate de entitatile respective, actionarii acestora si ASF, mentiune care se va efectua la publicarea acestora pe pagina web a entitatii.

IFRS reprezinta un set de standarde internationale adoptate la nivel european prin Regulamentul (CE) nr. 1606/2002 al Parlamentului European si al Consiliului din 19 iulie 2002 privind aplicarea Standardelor Internationale de Contabilitate.

Descarca AICI Norma nr. 19/2015.