1asig.ro
1asig.ro
federatia roaman de bowling

Asiguratorii vor cheltui peste 100 miliarde dolari pentru activitatile de IT in 2015

Conform unui raport realizat de IDC Financial Insights, companiile de asigurare vor creste cheltuielile pentru domeniul IT la aproape 101 miliarde dolari in 2015 la nivel global, ca urmare a investitiilor in tehnologii care sa le creasca eficienta si sa contribuie la inovatie.

Suma va fi cu 4,4% mai mare decat cea inregistrata in 2014.

Investitiile asiguratorilor se vor axa pe dezvoltarea si managementul unor noi aplicatii de baza, care sa vizeze stocarea datelor, administrarea daunelor si sistemele de management al politelor, a explicat Li-May CHEW, Chartered Financial Analyst, Associate Research Director & Global Lead, IDC Financial Insights.

"Asiguratorii globail trebuie sa stie unde si cum sa caute oportunitati de crestere in contextul economic instabil actual. Pentru a se reorganiza si a se concentra pe o crestere sustenabila si profitabila, organizatiile trebuie sa infrunte pericole multiple -de la regandirea si restructurarea aplicatiilor existente pana la contracararea fraudei in asigurari - asigurandu-se, in acelasi timp, ca sunt bine pozitionate pentru a profita de fiecare oportunitate de dezvoltare", a precizat Li-May CHEW, citata de publicatia INTELLIGENT Insurer.

Astfel, industria globala de asigurari este asteptata sa investeasca mai riguros in tehnologie in acest an, cheltuielile fiind estimate la 101 miliarde dolari in 2015.