1asig.ro

Asiguratorii moldoveni au vandut polite Carte Verde in valoare de 101 milioane lei in primele 4 luni. Afla aici clasamentul companiilor si rezultatele pe zone!

5 min. / 1.540 cuvinte
Companiile de asigurare din Moldova au inregistrat o crestere importanta a numarului de polite Carte Verde vandute in primele 4 luni din acest an, cu aproape 20% mai mult fata de perioada similara din 2017, arata datele oficiale ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), furnizate la solicitatrea portalului specializat www.xprimm.md.

PROMO


Astfel, in perioada de referinta au fost vandute circa 103 mii polite Carte Verde, echivalentul a 100,8 milioane lei, prima medie ridicandu-se la 979 lei (fata de 994 lei in perioada similara ind 2017).

Cele mai multe polite au fost vandute de GENERAL Asigurari, urmat de MOLDASIG, DONARIS VIG, KLASSIKA Asigurari si ASTERRA Grup. De asemenea, dupa valoarea subscrierilor, GENERAL Asigurari conduce clasamentul cu subscrieri de 18,1 milioane lei, urmata de KLASSIKA Asigurari (15,8 milioane lei) si MOLDASIG (15,6 milioane lei).

Cele mai multe polite s-au eliberat pentru Ucraina si Belarus, urmata de certificatele vandute pentru toate statele sistemului Carte Verde (zona 3), mai arata datele BNAA. Din punct de vedere a subscrierilor insa, zona 3 detine ponderea cea mai insemnata - aproape 76 milioane lei in primele 4 luni din acest an, in crestere cu 22% fata de perioada similara din anul precedent.

Vorbind de cresteri ale subscrierilor pe companii, cele mai importante evolutii au fost marcate de catre GENERAL Asigurari (+188,5%), MOLDOVA ASTROVAZ (+157%) si ACORD Grup (+51,5%).

In prezent, urmatoarele companii din Moldova pot vinde polite Carte Verde: ACORD Grup, ASTERRA Grup, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari, GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ, KLASSIKA Asigurari.17.451 accesari