1asig.ro

Asiguratorii moldoveni au platit 24,7 milioane lei pentru accidentele produse in afara tarii in primul trimestru. Vezi aici statistica pe companii!

5 min. / 1.540 cuvinte
24,7 milioane lei este suma platita de catre asiguratorii moldoveni in primul trimestru din 2018 pentru daune produse in afara tarii de autovehicule inmatriculate in Moldova si care detineau polite Carte Verde, arata datele preliminare ale Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA), furnizate la solicitarea portalul specializat de asigurari www.xprimm.md.

PROMO


Volumul daunelor a crescut cu aproape 5% fata de perioada similara din anului precedent, in special in zona 1 si zona 3.

Asiguratorul care a platit cele mai multe despagubiri a fost ASITO (peste 4,3 milioane lei), urmeaza KLASSIKA Asigurari, cu 3,9 milioane lei, si DONARIS VIG, cu un volum al despagubirilor platite in valoare de 3,1 milioane lei. Cele mai multe daune, ca valoare, au fost achitate in zona 3 (toate tarile sistemului Carte Verde), respectiv 15,2 milioane lei.

491 - numarul dosarelor platite pe Carte Verde

Cifra este in scadere fata de perioada similara din anul 2017, cand au fost platite despagubiri pentru 520 dosare. Cele mai multe au fost achitate de catre KLASSIKA Asigurari, MOLDASIG si DONARIS VIG, mai arata statistica BNAA.

Remarcam, totodata, ca peste jumatate din dosarele platite s-au inregistrat in zona 3.

Dauna medie platita de companii, in crestere

44,3 mii de lei au achitat in medie asiguratorii pentru un dosar de dauna, ceea ce reprezinta o crestere de peste 11% fata de priumul trimestru din 2017. Dauna medie reprezinta raportul intre volumul total al subscrierilor asiguratorilor autorizati pe Carte Verde si numarul de daune platite.

Valoarea daunei medii a crescut in zona 3 cu 17% fata de anul precedent, dar si in zona 1, cu 25,7%.

Amintim ca societatile de asigurare din Moldova au vandut polite Carte Verde in valoare de 101 milioane lei in primele 4 luni din acest an. Mai multe detalii aici:

In prezent, urmatoarele companii din Moldova pot vinde polite Carte Verde: ACORD Grup, ASTERRA Grup, DONARIS VIG, GENERAL Asigurari , GRAWE CARAT Asigurari, MOLDASIG, MOLDCARGO, MOLDOVA-ASTROVAZ, KLASSIKA Asigurari.

3.312 accesari