Asiguratorii au platit cu 13% mai multe daune in T1 2019. Afla cat a achitat...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 Asigurari 
 Stiri externe 
 Piete financiare 
 Republica Moldova 


1 EUR = 4.7582 RON
1 USD = 4.3186 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Asiguratorii au platit cu 13% mai multe daune in T1 2019. Afla cat a achitat fiecare companie!


Indemnizatiile brute platite, inclusiv maturitati si rascumparari, pentru asigurari generale si de viata au insumat, in primul trimestru din 2019, aproape 1,6 miliarde de lei, in crestere cu circa 13% fata de perioada similara a anului precedent. Afla care este valoarea daunelor fiecarui jucator, calculata de XPRIMM Publications!

Conform raportului ASF, in trimestrul I 2019, societatile de asigurare au raportat indemnizatii brute platite (excluzand maturitati si rascumparari partiale si totale), cumulat pentru cele doua categorii de asigurari, in suma de 1,39 miliarde de lei, astfel:

- 1,34 miliarde de lei sunt aferente contractelor de asigurari generale (96%), inregistrand o crestere cu 13% fata de trimestrul I 2018;
- 50,43 milioane de lei sunt sume platite pentru indemnizatii brute, aferente asigurarilor de viata, inregistrand o crestere cu circa 8% comparativ cu anul 2018.

Indemnizatiilor brute aferente asigurarilor de viata li se adauga maturitati, rascumparari partiale si totale, toate cumulate fiind in suma de 173,75 milioane de lei, valoare in crestere comparativ cu cea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent.Indemnizatii brute platite aferente asigurarilor generale

Cumulat, indemnizatiile brute platite de 10 societati de asigurari au reprezentat 98% din totalul indemnizatiilor platite la nivelul segmentului de asigurari generale.

Potrivit calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza cotelor de piata transmise de ASF, CITY Insurance a achitat cel mai mare volum de daune, respectiv peste 260 milioane de lei, cu o cota de piata de 19,38%.

Aceasta este urmata de EUROINS, cu indemnizatii de peste 199 milioane de lei, OMNIASIG VIG - 182,2 milioane lei, ALLIANZ-TIRIAC - 174,2 milioane lei si ASIROM - circa 164 milioane lei.Ponderi semnificative ale indemnizatiilor brute platite de societatile de asigurare au fost inregistrate pe urmatoarele clase de asigurare (94% din total):

- Clasa A10, Raspundere civila pentru utilizarea vehiculelor auto terestre (RCA + CMR) cu un volum al indemnizatiilor brute platite de 794,12 milioane lei, reprezinta 59% din totalul indemnizatiilor brute platite pentru asigurarile generale si au inregistrat o crestere cu aproximativ 17% fata de trimestrul I al anului precedent;
- Clasa A3, Vehicule terestre, exclusiv materialul feroviar rulant (CASCO) cu un volum al indemnizatiilor brute platite de 392,7 milioane lei, reprezinta 29% din totalul indemnizatiilor brute platite pentru asigurarile generale si au inregistrat o crestere cu circa 13% fata de aceeasi perioada a anului anterior;
- Clasa A8. Incendiu si calamitati naturale (pentru alte bunuri decat cele asigurabile in clasele A3 - A7) cu un volum al indemnizatiilor brute platite de 71.003.936 lei, reprezinta aproximativ 5% din totalul indemnizatiilor brute platite pentru asigurarile generale si au inregistrat o scadere cu 4% fata de anul precedent.

Indemnizatiile brute, maturitati si rascumparari aferente asigurarilor de viata

Indemnizatiile brute, maturitatile si rascumpararile platite aferente asigurarilor de viata s-au situat, in trimestrul I 2019, la o valoare de 224,18 milioane lei, inregistrand o crestere cu circa 3% fata de anul anterior.

Cumulat, sumele brute platite (indemnizatii, maturitati si rascumparari) de catre 10 societati de asigurari au reprezentat 99% din totalul sumelor brute platite la nivelul segmentului de asigurari de viata.

Pe acest segment, NN Asigurari de Viata a achitat cel mai mare volum de despaguburi, in valoare totala de peste 104 milioane lei (46,45% cota de piata din total despagubiri), potrivit calculelor facute de XPRIMM Publications, in baza cotelor de piata transmise de ASF.

La o distanta considerabila urmeaza ASIROM VIG, cu daune de 35,3 milioane lei, BCR Asigurari de Viata VIG - 23,13 milioane lei, ALLIANZ- TIRIAC - circa 17,7 milioane lei si SIGNAL IDUNA - 11,23 milioane lei.Nota: Companiile care activeaza in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor nu sunt incluse in topul realizat de ASF, precum AEGON Romania si METROPOLITAN Life.

In trimestrul I 2019, cele mai mari ponderi in indemnizatiile brute platite au fost detinute de urmatoarele clase de asigurare:

- Clasa C1, Asigurari de viata, anuitati si asigurari de viata suplimentare, reprezinta aproximativ 57% din total plati efectuate si sunt in valoare de 127,12 milioane lei;
- Clasa C3, Asigurari de viata si anuitati, legate de fonduri de investitii, reprezinta circa 38% din total plati efectuate si sunt in valoare de 84,6 milioane lei;
- Platile pentru celelalte clase au fost in cuantum de 12,45 milioane lei si au reprezentat circa 5% din total plati aferente asigurarilor de viata.

Valoarea primelor brute subscrise de societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF a crescut cu 7,4%, in primele trei luni din 2019, pana la 2,71 miliarde de lei (570 milioane euro). Piata asigurarilor din Romania ramane orientata spre activitatea de asigurari generale, ce detine o pondere de 79% din totalul primelor brute subscrise de societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF, in timp ce asigurarile de viata au o pondere de 21%.


Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Asiguratorii au platit cu 13% mai multe daune in T1 2019. Afla cat a achitat fiecare companie!).

Noutati 1asig.ro
» Comisia Europeana solicita Romaniei sa respecte normele UE privind vanzarea de produse de asigurare de catre distribuitorii din alte state membre
» Rata combinata a daunei RCA a urcat la peste 117%, dar pretul politei ar putea scadea
» O treime din dosarele de dauna deschise de membrii UNSAR, in primele 7 luni, au fost cauzate de fenomenele atmosferice
» Marius LASLO, DESTINE Broker: Am observat cu totii o inmultire in ultimii ani a fenomenelor meteo extreme
» Romania si alte 11 state membre UE vor colabora pentru reducerea la jumatate a deceselor si accidentelor grave pana in 2030
» Noile tarife de referinta pentru politele RCA. Scadere de circa 7% pentru segmentul autoturisme - persoane fizice
» Numele tau este in "Hall of Fame"?
» ASF a autorizat noi numiri la conducerea a trei asiguratori
» ISF organizeaza 2 cursuri pe linii de asigurari non-auto
» UNSAR: Asiguratorii platesc daune semnificative atunci cand accidentele implica decese sau vatamari corporale
Share |


CITITI PE ACEEASI TEMA:
TOP: Care este valoarea afacerilor fiecarui asigurator si broker in T1 2019
Avans de 7,4% pe piata asigurarilor, in primul trimestru din 2019. TOP companii!
Afacerile brokerilor au crescut cu 8,4% in T1 2019, generand aproape 62% din piata asigurarilor
Piata RCA in T1 2019: Atat primele, cat si daunele au crescut. Vezi schimbarile din clasament si cat a subscris fiecare jucator!
Piata asigurarilor de sanatate: Crestere de 20% in T1 din 2019. Vezi clasamentul jucatorilor!
Raport ASF: Cum a evoluat piata asigurarilor de locuinte in T1 2019
Politele CASCO si RCA continua sa aduca pierderi pentru asiguratori
Soferii romani au platit, in medie, 106 lei pe clauza ce le permite sa isi repare masina la propriul asigurator RCA
Asiguratorii pastreaza mai putin risc si cedeaza in reasigurare 40% din subscrierile non-life

Autor: Andreea RADU | Publicat pe 01.07.2019 | 1371 vizualizari


TOP Stiri


Comenteaza acest articol
0 comentarii

DISCLAIMER: Dupa trimiterea comentariului, acesta va fi aprobat de un moderator. Vor fi publicate doar comentariile pertinente, la obiect, legate de continutul prezentat in material. Nu vor fi publicate comentariile care includ cuvinte obscene, atacuri la persoane/ institutii, atacuri si jigniri aduse autorului materialului, injurii aduse celorlalti cititori care au postat un comentariu, anunturi publicitare. Ne rezervam dreptul de a edita sau de a elimina complet orice comentariu care nu corespunde acestor principii. Site-ul 1asig.ro si Media XPRIMM nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:


ArhivaPAID

OMNIASIG


Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM