Asigurarile romanesti in lume - Asigurari - Asigurari - Totul despre asigurari - Piata asigurarilor...

english   


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorProtectia consumatorilorDespre asigurariEvenimentePublicatiiRadiowww.xprimm.com
 ASF 
 Asiguratori 
 Brokeri 
 Date financiare 
 Organizatii 
 Va recomandam 
 Cariere 
 Job 
 PAD-PAID 
 Opinii 
 Dezbateri Bucuresti
3
1 EUR = 4.7383 RON
1 USD = 4.2016 RON


RFI

Asigurari

Full screen Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Asigurarile romanesti in lume


Romania este pe locul 83 in lume si pe ultimul loc in Europa printre statele cu o piata a asigurarilor mai mare de 150 mil. USD din punctul de vedere al ponderii asigurarilor in economie, conform clasamentului aparut in ultimul numar al revistei SIGMA, una din cele mai cunoscute publicatii de profil din lume, editata de reasiguratorul elvetian SWISS Re.
SIGMA a studiat datele din 174 de tari de pe glob si a selectat pentru analiza doar 91, care aveau un volum de prime brute incasate de peste 150 mil. USD in 2002. Fiind pe locul 83, Romania depaseste in acest top, din punct de vedere al ponderii primelor brute incasate in PIB, doar 8 tari, toate din ASIA sau din AFRICA: Algeria, Nigeria, Egipt, Oman, Kuweit, Pakistan, Arabia Saudita si Bangladesh.
Ca volum al pietei totale, Romania are un loc mai bun: 60 pe toata lumea si 26 (din 34) in Europa. Tot din punct de vedere al volumului primelor brute incasate la asigurari de viata tara noastra ocupa locul 61 in lume si 27 (din 34) in Europa, iar la asigurari generale locul 57 in lume si tot 27, in Europa.
(Ziarul Financiar, pag. 4)

Acest articol este proprietatea Media XPRIMM si este protejat de legea drepturilor de autor.
In lipsa unui acord scris din partea Media XPRIMM, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol. Este necesara precizarea sursei si inserarea in mod vizibil a linkului articolului (Asigurarile romanesti in lume).
Share |


Publicat pe 11.12.2003 | 1147 vizualizari


TOP Stiri


ArhivaPAID

OMNIASIG
Copyright 2019-2017 (c) 1asig.ro
powered by Media XPRIMM